Legnépszerűbb

 

Orvosi Ügyelet

 

2023. február 1-jétől

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hajdú-Bihar megyében, így Tégláson is, a sürgősségi ügyeleti rendszer működtetésének feladatát
2021. július 1-től az Országos Mentőszolgálat látja el.
A sürgősségi orvosi ügyelet telefonszáma: 06/52/506-303

Az Országos Mentőszolgálat hívószámai: 104/112

Az orvosi ügyelet irányítása, a telefonhívások fogadása a következők szerint történik:

A társaság a sürgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése, valamint az azonnali elérhetőség biztonságának javítása érdekében az ügyelet irányítására DISZPÉCSERSZOLGÁLATOT MŰKÖDTET.

A diszpécserszolgálat működésének előnyei:

• A kórkép súlyossági fokozata szerint biztosítja az ellátást (az esettől függően küld ügyeletet vagy akár azonnal mentőt, ill. biztosít szakszerű tanácsadást)

• Közvetlen kapcsolatot biztosít a szolgáltatón belüli és szolgáltatók közötti hatékony együttműködéshez (OMSZ, Rendőrség, Katasztrófavédelem, stb.)

Az egységes, gyorsan elérhető sürgősségi hívószámon a lakosság segítséget hívhat. Egy hívás kezdeményezésével az ügyelet és a diszpécserszolgálat egy időben elérhető. Így a beteg egy belépési ponton keresztül kerül kapcsolatba az ellátókkal és egyértelmű beteg utakon át jut ellátáshoz.

';