Legnépszerűbb

Falugazdász ügyfélfogadás

 

Antal Sándor

Tel.: 06/70/451-2921
 

Ügyfélfogadási rend:

Kedd: 7.30-16.00

Ügyfélfogadás helyszíne: Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat (4243 Téglás, Pozsár Gy. u. 3.)

A hét többi napján a Hajdúhadházi Kormányablak épületében várják a téglási ügyfeleket is (előzetes telefonos egyeztetés ajánlott)

NAK Falugazdász Irodájának ügyfélfogadási rendje:

Hajdúhadház
Kedd: 8.00-16.00 és Szerda 8.00-16.00

Egyéb napokon az esetleges sürgős ügyek intézésére forduljanak a debreceni falugazdász irodához
(4032 Debrecen, Tessedik S. u. 1. tel. : 52/503-310)

vagy

a hajdúböszörményi falugazdászokhoz
(4220 Hajdúböszörmény, Kálvin tér 1.)

ügyfélfogadási időben:
hétfő:-csütörtök: 8:00-16:00
péntek: 8:00-14:00

 

 

TISZTELT ŐSTERMELŐK!


2016. január 1-ével hatályba lépett az új, mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló kormányrendelet, amely lehetőséget biztosít a régi papír alapú dokumentumok helyett korszerű, elektronikus kártya alapú igazolványok kibocsátására, amelyek 5 évig lesznek hatályosak.
Az őstermelői igazolványokkal kapcsolatos ügyintézés, az igazolvány kiadása, érvényesítése, módosítása, cseréje és bevonása továbbra is az ügyfél állandó lakóhelye szerint illetékes falugazdásznál kérelmezhető. Az őstermelői igazolvány kiállításával összefüggő hatósági feladatokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) továbbra is díjmentesen végzi.
A NAK az eljárással kapcsolatban a következőkre hívja fel tagjai figyelmét. Az új igazolványok kiállítása az őstermelői tevékenység jogfolytonosságának érdekében azon ügyfelek számára elengedhetetlen, akik 2013-ban váltottak ki őstermelői igazolványt, mert az ő igazolványuk 2015. december 31-én hatályát veszítette. Mint a korábbi évekből is ismert, ezeknek az őstermelőknek 2016. március 20-ig kérelmezni kell az új igazolvány kiváltását, és rendelkezni kell az adóévre hatályos igazolvánnyal és értékesítési betétlappal ahhoz, hogy az őstermelői státuszuk ne sérüljön pl. biztosítottság, értékesítés tekintetében.
Továbbá kérjük, hogy 2016. év március 20-ig mindenképpen jelenjenek meg a falugazdászoknál azok az őstermelők is igazolvány érvényesítés céljából, akik 2016. évre hatályos igazolvánnyal rendelkeznek, - pl. kiváltás éve 2014. vagy 2015. év volt - de még nem rendelkeznek 2016. adóévre vonatkozó értékesítési betétlappal. A március 20-ig terjedő ügyintézési határidő betartása nagyon fontos azért, hogy az őstermelő igazolványa és a hozzá tartozó értékesítési betétlap a szabályoknak megfelelően jogfolytonosan, 2016. január 1-től biztosítsa a folyamatos őstermelői státuszt.
Azoknak az őstermelőknek, akiknek 2016. december 31-ig hatályos igazolványuk van, és rendelkeznek jelen adóévre a hozzá tartozó hatályos értékesítési betétlappal is, nem kell megjelenniük igazolvány cserére. Számukra az új őstermelői kormányrendelet lehetővé teszi, hogy meglévő igazolványukat 2016. év október 1. és december 31. közötti időszakban cseréljék le.
Tekintve, hogy március 20. közeli dátum, és jelentős a még érvényes igazolvánnyal nem rendelkező, korábban őstermelőként nyilvántartott ügyfelek száma, ezért kérjük, hogy a nyitva álló időpontban a várható torlódások elkerülése érdekében minél hamarabb keressék meg az állandó lakóhelyük szerint illetékes falugazdászt az ügyintézés céljából.

 

Hasznos nyomtatványok (letölthető)

- Őstermelő igazolvány-tájékoztató

- Gazdálkodási napló 2016

- Gazdálkodási napló (kitölthető formátum

- Segédlet a gazdálkodási napló kitöltéséhez

- NAK Nonprofit Kft. Tápanyag-gazdálkodási terv megrendelő munkalap

- NAK Adatmódositó lap természetes személyeknek

- NAK Adatmódositó lap jogi személyeknek

- NAK Bejelentés közös őstermelői tevékenységről

- NAK Bejelentőlap elhunyt gazdálkodóról

- NAK Regisztraciós lap jogi személyeknek

- Nitrát adatszolgáltatás nyomtatvány

- Nitrát kézikönyv

- NAK katalógus

- Vidékfejlesztési Program kézikönyv

 

 

';