Magyar Kultúra Napja Tégláson

 

  „Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”

  -Kodály Zoltán-

  Országos programsorozathoz csatlakozott Téglás, amikor 2017. január 20.-án ismét színvonalas városi rendezvénnyel tisztelgett a Magyar Kultúra Napja, valamint az annak megőrzéséért tevékenykedők, abban maradandót alkotók munkássága előtt.

  A Téglás Város Önkormányzata, valamint a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény szervezésében megrendezésre kerülő ünnepség egyúttal településünk éves kulturális rendezvényeinek méltó nyitánya volt.

  Czibere Béla polgármester köszöntő gondolatai nemzeti imádságunktól, Kölcsey Ferenc Himnuszától magyarságunk jelképein keresztül helyi büszkeségeinkig vezettek, hangsúlyozva a Téglásról elszármazott tehetségek szerepét és fontosságát a magyar kultúrában.

  A város vezetősége és minden polgára nevében méltatta a könyvtári és közművelődési területen dolgozók tevékenységét, megköszönte lelkiismeretes munkájukat, és kifejezte reményét, hogy a jövőben is ugyanilyen magas színvonalon végzik majd.

  Ezt követően a Kulturális és Művészeti díjak átadására került sor, melynek keretében Tompa Tibor Csabáné közművelődési főtanácsos ismertette Téglás Város Képviselő-testületének határozatát, miszerint kiemelkedő és példaértékű kulturális tevékenységéért az elismerést 2017-ben Sopronyi Éva Terézia művésztanár, valamint Vámosi István Erik táncpedagógus kapta.

          

  Az önkormányzat által alapított és az ünnepi alkalomból átadott díjakkal a település nevében Czibere Béla polgármester és dr. Gál György jegyző fejezte ki köszönetét a téglási általános iskola két pedagógusának.

  A kitüntetetteket Tompa Tibor Csabáné közművelődési főtanácsos méltatta, ismertetve művészeti tevékenységüket, mellyel hosszú évek óta gazdagítják a helyi közösség kulturális értékeit.

  A szervezők a délután további részében a díjazottakról készült videó-felvétellel, illetve fotó-összeállítással elevenítették fel mindkét pedagógus szakmai sikereit, tanítványaikkal töltött örömteli pillanatait.

         

  A rendezvényt a nyíregyházi Mandala Dalszínház „Sólyom szárnyán” című zenés összeállítása zárta, mellyel országosan is egyedülálló módon, a legnagyobb magyar rockoperákon, musical-eken keresztül a kezdetektől napjainkig foglalták keretbe magyar történelmünk és kultúránk legfontosabb legértékesebb eseményeit.

         

  Köszönet Kántor Ábelnek, valamint Molnár Pannának és Derecskei Dórának, iskolánk 7.b. osztályos tanulóinak.

 

A Városi Könyvtár munkatársai

 

A rendezvényről készült képek itt megtekinthetők!

 

';