a főző és tálalókonyhák előírások szerinti működtetése,
élelmiszer beszerzés és raktározás,
konyhai kiszolgáló és előkészítő tevékenység ellátása,
ételkiszállítás,
étkeztetés.
Mosodai szolgáltatás.
Városi rendezvények vendéglátói feladatainak ellátása.
Az élelmezésvezető a főzőkonyha munkaszerződéssel foglalkoztatott vezető beosztású munkavállalója.
Feladatai:
megteremti a konyhaüzemek zavartalan üzemeltetési és működési feltételeit,
biztosítja, beszerzi és nyilvántartja az üzemeltetéshez szükséges berendezéseket, eszközöket és felszereléseket,
gondoskodik a gépek, berendezések, edényzetek, valamint egyéb felszerelési tárgyak karbantartásáról, folyamatos pótlásáról, szükség esetén cseréjéről,
irányítja az élelmiszerek és a nyersanyagok beszerzését, ellenőrzi a számítógépes nyilvántartást, rendszeresen ellenőrzést tart az élelmezési üzem raktáraiban, a tisztaság és az élelmiszerek szavatossági idejének betartását, illetően,
irányítja a szakácsok munkáját, együttműködik az étkezést igénybe vevő intézmények vezetőivel,
ellenőrzi a napi ételminta eltevését és 48 órás megőrzését,
biztosítja a közétkeztetéssel kapcsolatos közegészségügyi szabályok betartását,
a konyhákban és a hozzá tartozó helyiségekben betartja az ÁNTSZ által előírt és a HACCP élelmiszer biztonsági rendszer által megkövetelt előírásokat.