Kissné Szathmári Piroska

 

Kissné Szathnári Piroska 1972. július 1-től 40 évig látott el ápolónőként, majd szociális munkásként magas színtű és lelkiismeretes tevékenységet a lakosság körében Téglás városban, 20 éven keresztül volt a város képviselője, nagy odaadással és önzetlenül végezte e tevékenységet is.

1978 óta óta élt és dolgozott a településen ápolónőként. Elkötelezett  híve volt a prevenciónak, a betegségek megelőzésének: a településen élő korosztályokból kiemelt figyelmet fordított az idősek mentálhigiénés felvilágosítására. A gyerekek körében rendszeresen tartott előadásokat "egészség nap" keretében, ahol az egészséges életmódról, a drog prevencióról és a káros szenvedélyek (cigaretta, alkohol, túlsúlyosság ártalmairól. A VIZIT 2000 Kft alapítója és működtetője volt. 1997- től a Tégláson bevezetésre kerülő otthoni szakápolás megvalósítója. 40 éves szakmai pályafutása alatt folyamatosan képezte magát és különböző tanfolyamokon szerzett képesítéseket: általános betegápoló, körzeti ápolói képesítés, fizioterápiás asszisztens, hospice ápoló, foglalkozás-egészségügyi szakápoló, közzösségorientált ápoló. Főiskolai végzettséget szerzett diplomás ápolókánt, majd mesterképzésben okleveles egészségügyi-szociális munkás végzettséget szerzett. Rendszeresen vezetett tréningeket munkanélküliek részére, valamint a közmunka programban résztvevők számára.

1994-től 2014-ig volt tagja Téglás város Képviselő-testületének. A 20 évig tartó képviselő-testületi tagsága alatt nagy aktivitással, önfeláldozással és felelősséggel vett részt a település közösségi életének javításában, fejlesztésében.

 

 

 

';