„Lovasíjász” Tégláson

 

  Rendkívüli érdeklődés kísérte 2016. augusztus 25. (csütörtök) este a Téglási Városi Könyvtár által szervezett „Lovasíjász” című  film vetítését, és az azt követő közönségtalálkozót a filmben szereplő Bodnár Törzs tagjaival.

              

  Az eseménnyel az intézmény az egész hétvégén át tartó „Városok közötti  Ijászverseny” szervezőihez, a Turáni Sólyom Hagyományőrző Egyesület program-sorozatához csatlakozott, mely immár harmadik éve méltán tart számot országos ismertségre, elismertségre.

  A film Kassai Lajos lovasíjász, íjkészítő és világrekorder példaértékű életét, követendő szellemiségét mutatja be, ugyanakkor, az Ő és segítőinek nagyszerű jellemén, tanításain keresztül minden generációnak útmutató, válasz a honnan-hová kérdéséire.

  Az est második felében a Kassai-féle Lovasíjász Iskola képviselőiként a szervezők a debreceni Bodnár Törzs tagjaival invitálták a közönséget egy baráti beszélgetésre, mesélve a filmben való szereplésükről, valamint saját iskolájukról.

      

  Köszönet a rendezvény támogatóinak: Téglás Város Önkormányzatának, a forgalmazó Anjou Lafayette-nek és Venczel Endrének, Bodnár István törzsfőnek, valamint a törzs tagjainak, a téglási Turáni Sólyom HE-nek és Szabó Csabának

További képek a rendezvényről

';