TÁJÉKOZTATÁS

TÁJÉKOZTATÁS

az avar és a kerti hulladék égetésének tilalmáról, a kerti zöldhulladék elhelyezésének lehetőségéről


 

Tisztelt Lakosság!

 

Téglás Város Önkormányzat Képviselő-testületének a környezet védeleméről és a köztisztaságról szóló 19/2020. (IX.25.) önkormányzati rendelete, a levegő tisztaságának védelme érdekében a tűzgyújtás tilalmára vonatkozóan az alábbi szabályokat írja elő:

 

„9. § (1) A város területén tilos az avar és a kerti hulladék égetéssel történő megsemmisítése.

(2) Az avar és a kerti hulladék kezelése, megsemmisítése elsősorban komposztálással történjen, másodsorban a szervezett lakossági szemétszállítás keretében kerüljön elszállításra az ingatlanról. A lemetszett gallyak tüzelőberendezésben való elégetéssel is megsemmisíthetők.

(3) Tilos nyílt téren vagy bármilyen tüzelő berendezésben veszélyes hulladékot, vagy égetése során veszélyessé váló anyagot (műanyag, gumi, fáradt olaj, vegyszeres és festékes göngyöleg, gyógyszermaradványok, száraz elem stb.) égetni.”

 

A tilalom megsértése levegővédelmi bírság kiszabásához vezet.

 

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az ingatlanokon keletkező ZÖLDHULLADÉK 2023. március 18. napjával kezdődően, SZOMBATI NAPOKON 9.00 – 16.00 óra között TÉRÍTÉSMENTESEN elhelyezhető a BÖSZÖRMÉNYI UTCAI VOLT HULLADÉKLERAKÓ TELEP északi oldalán lévő területre, mely a Szellegföldi út felől közelíthető meg.

Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy ez a lehetőség kizárólag a zöldhulladékra vonatkozik, így KOMMUNÁLIS HULLADÉK, ÉPÍTÉSI TÖRMELÉK LERAKÁSA TILOS.

 

A levegő védelme és az egészséges lakókörnyezet biztosítása érdekében, kérjük a lakosságot, hogy az avar és kerti hulladék kezeléséről a fentiek szerint gondoskodjon.

 

 

Szilágyi József László

              jegyző

';