Tájékoztatás barnakőszén programról

TÁJÉKOZTATÁS

barnakőszén megrendelés lehetőségéről


 

A kialakult energiakrízis okozta nehézségek áthidalása érdekében indította el a Kormány a barnakőszén-programot, így lehetőséget adva a lakosságnak a hazai barnakőszén elérhető áron történő megvásárlásához.

A lakossági megrendelések teljesítésére az állami tulajdonban lévő Ormosszén Zrt. felkészült és a lakosság részére webáruházat hozott létre (https://hazaiszen.hu), ahol a lakossági megrendeléseket regisztrációt követően lehet intézni.

A megrendelés raklaponként történhet, egy raklapon 40 db egyenként 24 kg-os zsák kerül elhelyezésre.

Egy raklap diószén ára, kiszállítási díjjal együtt: bruttó 74.295.- Ft.

 

A Kormány intézkedéseivel összhangban a téglási önkormányzat segítséget nyújt a megrendelések lebonyolításához azon lakosok részére, akik nem rendelkeznek internet eléréssel és ehhez rokon vagy ismerős segítségét sem tudják igénybe venni.

Ezek a lakosok megrendelőlapjuk kitöltése és továbbítása érdekében, ügyfélfogadási időben, személyesen kérhetnek segítséget a Téglási Polgármesteri Hivatal 8. számú irodájában.

 

Az önkormányzat csak közvetítői feladatokat lát el a megrendelés továbbításában, a megrendelt szén kiszállításában és az áru ellenértékének kifizetésében nincs szerepe.

A magánszemély a megrendelt szénmennyiség átvételekor bankkártyával vagy utánvétellel fizethet attól függően, hogy melyik fizetési módot adta meg az áru megrendelésekor.

 

 

                                                                                       Szilágyi József László

                                                                                                                 jegyző

';