Tájékoztatás sebességkorlátozásról

TÁJÉKOZTATÁS

a közúti sebességkorlátozást érintő intézkedésekről


 

Tisztelt Lakosság!

 

Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében 2021. október 1-től az Alkotmány utca teljes szakaszán – a belterületen eltérő jelzés hiányában általánosan érvényes – 50 km/órás sebességhatár betartását írta elő.

 

Az országos közút kezelője, a Dózsa György utca Stadion és Kossuth Lajos utca közötti, valamint a Pozsár Gyula utca Kossuth Lajos és Malom utca közötti szakaszán 2021. év augusztusában 30 km/órás sebességkorlátozó táblát helyezett el.

 

A fenti forgalomszabályozási intézkedések bevezetése óta közel egy év eltelt és tapasztalataink szerint, még mindig csak a járművezetők egy része alkalmazza az új sebességhatárokat,

 

A lakossági jelzések szerint, a Böszörményi utcán többen közlekednek a megengedett sebesség felett, ami figyelemmel arra, hogy a Böszörményi utcára több mint 10 utcából történik kikanyarodás, fokozott balesetveszélyt jelent.

 

Mindezekre figyelemmel számítani kell arra, hogy a fenti útszakaszokon a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rendszeresen mérni fogja a járművek sebességét.

 

Kérjük az ezen útszakaszokon közlekedőket arra, hogy a közúti balesetek és az esetleges szabálysértési bírság elkerülése érdekében, az előírt haladási sebességet minden esetben tartsák be.

 

 

Szilágyi József László

jegyző

 

';