TÁJÉKOZTATÁS

TÁJÉKOZTATÁS a közúti sebességkorlátozást érintő intézkedésekről.


Tisztelt Lakosság!

 

Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében 2021. október 1-től az Alkotmány utca teljes szakaszán – a belterületen eltérő jelzés hiányában általánosan érvényes – 50 km/órás sebességhatár betartását írta elő. Ezzel összefüggésben a 60 km/h-s sebességkorlátozó táblák eltávolítása megtörtént.

 

Az országos közút kezelője, a Dózsa György utca Stadion és Kossuth Lajos utca közötti, valamint a Pozsár Gyula utca Kossuth Lajos és Malom utca közötti szakaszán 2021. év augusztusában 30 km/órás sebességkorlátozó táblát helyezett el.

 

Tekintettel arra, hogy a fenti forgalomszabályozási intézkedések bevezetése óta több mint két hónap telt el, a közlekedők számára elegendő idő volt arra, hogy megismerjék és alkalmazzák az új szabályokat.

 

A tapasztalataink szerint sajnos nem minden járművezető tartja be az új sebességhatárokat, ezért számítani kell arra, hogy a fenti útszakaszokon a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rendszeresen mérni fogja a járművek sebességét.

 

Kérjük az ezen útszakaszokon közlekedőket arra, hogy a közúti balesetek és az esetleges szabálysértési bírság elkerülése érdekében, az előírt haladási sebességet minden esetben tartsák be.

 

 

Szilágyi József László

              jegyző

';