Felvételi lehetőség - Tájékoztató

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma


Részlet az iskola tájékoztatójából:

"Iskolánk jelenleg technikumi (5 év), és gimnáziumi (4 év) képzést folytat.
Technikumi osztályainkban hangsúlyosan jelenik meg a szakmai tárgyak oktatása a választott szakmai ágazatok szerint. Gyakorlatorientált oktatásunkat a legújabb szakmai elvárásoknak megfelelve a régió vezető mezőgazdasági, logisztikai, közgazdasági vállalkozásaival, sport egyesületeivel, valamint a Debreceni Egyetemmel együttműködésben valósítjuk meg.
Technikum (5 év)
Szakképzési ösztöndíjat biztosítunk!!!
Mezőgazdaság és erdészet ágazat
 Mezőgazdasági technikus
 Mezőgazdasági gépésztechnikus (ÚJ!)
 Kertésztechnikus
 Földmérő, földügyi és térinformatikai technikus
Gazdálkodás és menedzsment ágazat
 Pénzügyi-számviteli ügyintéző
Közlekedés és szállítmányozás ágazat
 Logisztikai technikus
Egészségügy ágazat (ÚJ!)
 Egészségügyi asszisztens
 Egészségügyi laboráns
 Általános ápoló (6 év)
a Debreceni Egyetem Klinikai Központjával és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházával együttműködve
Sport ágazat (ÚJ!)
 Sportedző (a sportág megjelölésével) - sportszervező
 Fitness-wellness instruktor (személyi edző)
a Debreceni Labdarúgó Akadémiával, a Debreceni Kosárlabda Akadémiával és a Debreceni Egyetem Sportegyesületével (DEAC) együttműködve
éve a középfokú oktatás szolgálatában
ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA
Külön figyelmükbe ajánlom a tavaly bevezetett két képzésünket:
A földmérő, földügyi és térinformatikai technikus képzésünk a régióban egyedülálló. Az itt végzett szakemberek osztatlan ingatlanok kimérésében, ipari parkok zöldmezős beruházások, út és közműépítésekben, GPS-navigációk működtetésében, irányításában vesznek részt.
Logisztikai technikus végzettségű szakemberekre Debrecen és a régió dinamikusan fejlődő gazdasága hosszútávon igényt tart.
Mindkét képzésünk a Debreceni Egyetem tanszékeinek támogatásával indul.
Új technikumi képzéseink a következő tanévtől:
A mezőgazdasági gépésztechnikus a korszerű, robotizált, precíziós mezőgazdaság nélkülözhetetlen szakembere. Képzésünk illeszkedik hagyományainkhoz, így a mezőgazdaság ágazathoz tartozó szakmák csaknem teljes választékát tudjuk biztosítani.
Hosszú előkészítés alapján vezetjük be az egészségügy ágazathoz tartozó képzéseinket: egészségügyi asszisztens, egészségügyi laboráns, általános ápoló. Magasszintű szakmai ismeretek átadását és a jól képzett szakemberek oktatását garantálja a Debreceni Egyetem Klinikai Központjával és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházával történő együttműködés.
A sporthoz kapcsolódó képzésekben is megújulunk. A Debreceni Labdarúgó Akadémiával, a Debreceni Kosárlabda Akadémiával és a Debreceni Egyetem Sportegyesületével (DEAC) együttműködve sportedző (sportág megjelölésével) –sportszervező, valamint fitness-wellness instruktor szakmák megszerzésére adunk lehetőséget.
Gimnáziumi osztályunkat sport valamint természettudomány iránt érdeklődő diákoknak ajánljuk.
A három éve bevezetett gimnáziumi osztályunk általános gimnáziumi kerettantervre épül. Az osztály egyik felét sport a másik felét természettudományi orientációval indítjuk. A sport orientációra (bármely sportág) jelentkezők esetében biztosítjuk az iskola és sportbeli kötelezettségek összehangolását, és azoknak ajánljuk, akik fontosnak tartják a továbbtanulást és a sportkarrier építését. Kiemelkedő sportolók esetében egyéni tanrendet biztosítunk.
A természettudományi orientáció egyetemi előkészítést biztosít azok számára, akiknek továbbtanulási terveik között szerepel az agrár felsőoktatás, állatorvosi egyetem vagy a biológiához, kémiához, környezet-és természetvédelemhez köthető felsőfokú tanulmányok elvégzése.
Intézményünk Hajdú-Bihar megye legkorszerűbb kollégiumával rendelkezik.
Iskolánk, képzéseink jobb megismerése érdekében online felvételi fogadó órákat tartunk, melyről bővebb tájékoztatást iskolánk weblapján adunk: https://balashazy.unideb.hu/
Pályaválasztással kapcsolatos kérdéseikkel kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésükre. Pályaválasztási felelős: Kunkli Erzsébet igazgatóhelyettes."

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2021

 

';