Egészségház hírei

 

Téglás város vezetése egyeztetett a városunkban praktizáló orvosokkal, hogy az Egészségház továbbra is hatékonyan és a szabályok betartásával működjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke. Alábbiakban tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot a közösen kialakított rendtartásról, ami a járványhelyzet, és a betegek érdekeinek figyelembe vételével készült.


A betegellátási, előjegyzési és beteg beléptetési rendszer a következő:

- Hirtelen rosszullét és friss sérülés kivételével minden személyes találkozást igénylő esetben ELŐZETES IDŐPONT EGYEZTETÉS szükséges.

- Időpontot egyeztetni a mindenkori RENDELÉS ELSŐ ÓRÁJÁBAN TELEFONON van lehetőség.

- Személyes találkozást nem igénylő esetekben szintén a mindenkori rendelés első órájában lehet telefonon tanácsot kérni, e-receptet ("felhő") íratni.

- Csak e-recept rendelésre részletes gyógyszer felsorolás mellett e-mailen is lehetőséget biztosítunk.

 

ELÉRHETŐSÉGEK:

Dr. Jurás Enikő 583-053 j.orvos.kft@gmail.com

Dr. Silye Mihály 384-509 drsilye.medbt@gmail.com

Dr. Tóth László 384-411 teglastoth@gmail.com

 

A betegbeléptetést végző munkatársaink a rendelőhöz érkezőktől:

- megkérdezik, melyik rendelésre érkeztek (felnőtt, gyerek, fogászat) és van-e előjegyzett időpontjuk. Az időponttal rendelkezőket a megfelelő időpontban beengedik, az időponttal nem rendelkezőkről értesítik a háziorvost.

- ellenőrzik a maszkviselést, és felhívják a figyelmet, ha az nem szabályos.

- felkérik a belépőket a kötelező kézfertőtlenítés elvégzésére.

- folyamatosan végzik a szükség szerinti tárgyfertőtlenítést.

- a praxisoktól, lezárt borítékban megkapott egészségügyi dokumentációt (táppénzes papír, beutaló, betegszállítási utalvány etc.) az érintett vagy az általa megbízott személy számára átadják.

- a hétfői és keddi vérvételen az utcán sorukra váró betegeket olyan ütemben engedik be, hogy praxisonként 4 betegnél több egyszerre ne legyen a váróban.

- a gondozók és betegek által a praxisoknak szánt felírandó gyógyszerlistákat és egyéb egészségügyi dokumentumokat továbbítják a megfelelő orvosi rendelő postaládájába.

Bízunk benne, hogy kialakítottuk a mindenki számára megfelelő módszereket és eljárásokat, hiszen fontos, hogy a koronavírus-járvány terjedését amennyire lehetséges, mérsékeljük.
Kérjük türelmüket és megértésüket, hisz a betegek érdekében történik mindez így.

 

';