Tájékoztatás

Szabó Csaba polgármester tájékoztatása a bölcsőde, óvoda és iskola vészhelyzeti működéséről.


Tájékoztatom Téglás Város Lakosságát, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzetre tekintettel, megváltozik a Bárczay Anna Városi Óvoda és a bölcsőde munkarendje:
2020. március 16-tól hétfőtől bezár és ügyeleti rendben működik óvodánk és bölcsődénk. Ennek értelmében, indokolt esetben, ha a gyermekek elhelyezésről a szülő gondoskodni nem tud, az intézmény, fogadja a gyermeket. Kérjük a szülőket, hogy döntésükről 2020. március 16-án reggel 9.00 óráig tájékoztassák az óvodapedagógusokat és a bölcsődei kisgyermek nevelőket.
Kérjük a szülőket, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel otthoni körülmények között gondoskodjanak a gyermekek elhelyezéséről és az operatív törzs ajánlásának megfelelően a gyermekek felügyeletét ne időskorúakra, ne a nagyszülőkre bízzák.

 

Akik az otthonmaradás mellett döntenek, azoknak is lehetőségük lesz az étkezés igénybevételére. Ennek rendje a következő: Az ebédet saját ételhordóban lehet elvinni a Városi Konyháról hétfőtől, 11.30 órától. Az étkezési igényüket jelezzék az óvodában és a bölcsődében hétfőn reggel 9.00 óráig.
Kérjük a szülőket, hogy az óvodapedagógusoknál és a bölcsőde vezetőjénél jelezzék azt a szándékukat, milyen módon döntenek az étkezésről.

 

Tájékoztatom továbbá a lakosokat, hogy a mai napon iskolánkban megalakítottuk, a Digitális Munkacsoportot, mely megkezdte a tantermen kívüli digitális munkarend kidolgozását. Kérjük a szülőket, hogy az intézmény MozaNaplóját fokozott figyelemmel kísérjék, és szíveskedjenek az oda érkezett üzeneteket rendszeresen elolvasni.
Az iskolai étkezéshez kapcsolódó rend a következő: Az iskolás gyermekek étkezési igényét az osztályfőnökök felmérik az osztály facebook csoportján keresztül. Az étkezést igénylők az ebédet a Városi Konyháról vihetik el saját ételhordóban.


Szabó Csaba polgármester
 

2020.03.14.

';