Megyei hímzésekkel ismerkedtek

A téglási Kézimunka Kör tagjainak „Megyei hímzések” címmel Molnár Tiborné hímző népi iparművész tartott bemutatóval egybekötött előadást a Városi Könyvtárban.



    


A helyi közösség kérésére indított, és havi rendszerességgel új előadót meghívó sorozat első alkalmával a kézimunkázók Hajdú-Bihar autentikus, népművészeti értéket képviselő hímzéseivel, azok jellegzetes mintáival, anyagaival, színeivel ismerkedtek.


         


A találkozóra a tagok örömmel hozták el és mutatták meg saját készítésű hímzéseiket is, tapasztalatot cseréltek, eddig ismeretlen, vagy kevésbé ismert technikákat tanultak.



A Téglási Református Egyházközség Plébániáján három éve rendszeresen találkozó csoport nemes célja a hagyományőrzés, a valódi érték közvetítése a jelen, és örökül hagyása az utókor számára.


    


Ezt a szándékot kívánja segíteni a könyvtár a további hasonló alkalmak megteremtésével, valamint májusban, a Hajdú-Bihari Népművészeti Egyesület tagjaival közös kiállítás rendezésével, ahol „csak tiszta forrásból” merítő munkáikkal a téglási közösség is bemutatkozik majd.

Addig is szívvel-lélekkel hímeznek, örömüket lelve az alkotásban, és egymás társaságában.

 

    

 

További képek a rendezvényről!

 

';