Megyei hímzésekkel ismerkedtek

A téglási Kézimunka Kör tagjainak „Megyei hímzések” címmel Molnár Tiborné hímző népi iparművész tartott bemutatóval egybekötött előadást a Városi Könyvtárban.    


A helyi közösség kérésére indított, és havi rendszerességgel új előadót meghívó sorozat első alkalmával a kézimunkázók Hajdú-Bihar autentikus, népművészeti értéket képviselő hímzéseivel, azok jellegzetes mintáival, anyagaival, színeivel ismerkedtek.


         


A találkozóra a tagok örömmel hozták el és mutatták meg saját készítésű hímzéseiket is, tapasztalatot cseréltek, eddig ismeretlen, vagy kevésbé ismert technikákat tanultak.A Téglási Református Egyházközség Plébániáján három éve rendszeresen találkozó csoport nemes célja a hagyományőrzés, a valódi érték közvetítése a jelen, és örökül hagyása az utókor számára.


    


Ezt a szándékot kívánja segíteni a könyvtár a további hasonló alkalmak megteremtésével, valamint májusban, a Hajdú-Bihari Népművészeti Egyesület tagjaival közös kiállítás rendezésével, ahol „csak tiszta forrásból” merítő munkáikkal a téglási közösség is bemutatkozik majd.

Addig is szívvel-lélekkel hímeznek, örömüket lelve az alkotásban, és egymás társaságában.

 

    

 

További képek a rendezvényről!

 

';