Civil Kerekasztal

Téglás Város Önkormányzata a Nyugattól keletre Egyesület közreműködésével Civil Kerekasztal beszélgetést szervezett, melyen szép számmal vettek részt a város közösségi életének fejlődésében aktív szerepet játszó szervezetek képviselői.


A találkozón feltérképeztük a téglási civilek szolgáltatásait, az egyesületek, kisközösségek aktuális helyzetét. A megjelenteket Szabó Csaba polgármester tájékoztatta a civil szervezeteket érintő tervekről, támogatásuk lehetőségeiről, Veres Miklós pénzügyi irodavezető pedig az aktuális önkormányzati pályázati kiírásról szóló helyi rendeletet ismertette.

Alapvető egyetértés született a tekintetben, hogy a Városban működő intézmények, szervezetek, kisközösségek programjait, szolgáltatásait egy csokorba szedve minél több fórumon szükséges közzétenni, a különböző szolgáltatások igénybevételének hatékonysága érdekében.

A Civil Kerekasztal nem egyszeri esemény, a jövőben több hasonló beszélgetésre kerül sor, mindamellett bízunk benne, hogy az asztalnál helyet foglaló szervezetek vezetői a jövőben egyénileg is keresik majd az együttműködési lehetőségeket.

 

';