Erzsébet-program

Tisztelt lakosok!

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) az Erzsébet-program keretében – az egészség megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás elősegítése érdekében – üdülési pályázatot hirdet.


Nagycsaládosok számára

Kedvezményezettek köre:
Azon belföldi illetőségű, 18. életévét betöltött, magánszemély, akinek a családjában az egy főre jutó rendszeres havi jövedelem nem haladja meg a 2019. január 1-jén érvényes minimálbér összegét, továbbá három vagy annál több gyermeket nevel saját háztartásában, akik után – a pályázat benyújtása napján – családi pótlékra jogosult.

A pályázatban azon 3 vagy több gyermeket szükséges szerepeltetni, akik a pályázati kiírás feltételeinek megfelelnek és az üdülési támogatás felhasználásában ténylegesen részt kívánnak venni. Amennyiben a pályázatban részt vesz a pályázó házas- vagy élettársa is, az adatlapon fel kell tüntetni a személyére vonatkozó adatokat is. A benyújtott pályázatban megjelölt személyek későbbi módosítására nincs lehetőség!

A pályázat benyújtható: 2019. november 15. napjáig

 

Fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok számára

Kedvezményezettek köre:
Azon belföldi illetőségű, 18. életévét betöltött magánszemély, akinek családjában legalább egy fő magasabb összegű családi pótlékra jogosult, a pályázat benyújtásának napján 18. életévét be nem töltött gyermeket nevelnek, valamint a családjában az egy főre jutó rendszeres havi jövedelem nem haladja meg a 2019. január 1-jén érvényes minimálbér összegét. A pályázat keretében támogatásban részesíthető továbbá a pályázatot benyújtó személy házas- vagy élettársa, valamint legfeljebb még egy, a családban nevelt, családi pótlékra, vagy magasabb összegű családi pótlékra jogosult gyermek.

A pályázat benyújtható: 2019. november 15. napjáig

 

Nyugdíjasok számára

Kedvezményezettek köre:
Azon belföldi illetőségű, öregségi nyugellátásban részesülő, 60. életévét betöltött személy, akinek rendszeres, a 2019. évre megállapított havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 130.000 forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkezik.

A pályázat benyújtható: 2019. november 29. napjáig

 

Fogyatékossággal élők számára

Kedvezményezettek köre:
Azon belföldi illetőségű, 18. életévét betöltött, fogyatékossággal élő személy, aki a pályázat benyújtásakor fogyatékossági támogatásban és/vagy vakok személyi járadékában és/vagy magasabb összegű családi pótlékban részesül, valamint a rendszeres havi ellátásainak és jövedelmeinek teljes összege nem haladja meg a nettó 155.000 forintot.

Egy pályázat keretében kizárólag egy fogyatékossággal élő személy, illetve egy, a pályázat benyújtásának napján 18. életévét betöltött kísérő személy pályázhat, és részesülhet az Alapítvány által nyújtott támogatásban. A fogyatékossággal élő személy kísérő nélkül is jogosult pályázat benyújtására, azonban kísérő nélkül benyújtott pályázatba utólagosan nincs lehetőség kísérő személy rögzítésére.

A pályázat benyújtható: 2019. november 29. napjáig

 

 

Az elnyert támogatás belföldi szálláshely-szolgáltatás igénybevételére használható fel 2020. december 31-ig.

 

A Téglási Bölcsőde, Családsegítő-, és Gyermekjóléti Szolgálat Téglási Családsegítő-, és Gyermekjóléti Szolgálatának munkatársai (Téglás, Pozsár Gyula u. 3. sz.) az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is segítenek a pályázatok benyújtásában.

 

Erzsébet-program elérhető a www.erzsebetprogram.hu oldalon az aktuális pályázatoknál.

';