A Helyi Választási Iroda tájékoztatója 

Tisztelt Választópolgárok!

A kormányablakok és az okmányirodák az önkormányzati választások hétvégéjén nyitva tartanak


2019. október 12-én (szombaton) és október 13-án (vasárnap) is fogadják ügyfeleiket a kormányablakok és az okmányirodák a szavazáson való részvétel lehetőségének biztosítása érdekében

 

A szavazáson való részvétel feltétele, hogy a választópolgár érvényes okmánnyal igazolja személyazonosságát és lakcímét vagy személyi azonosítóját. Ezért országosan 2019. október 12-én 8.00-19.00 óra között, illetve október 13-án 7 órától 19 óráig tartanak nyitva a kormányablakok és az okmányirodák.

 

A Hajdúhadházi Járási Hivatal Kormányablak Osztálya Hajdúhadház városban a 2019. évi helyi és nemzetiségi önkormányzati választásokon való részvétel lehetőségének biztosítása érdekében, az elkészült személyazonosításra alkalmas okmányok (állandó, illetve ideiglenes személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély) átvétele, valamint a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímigazolvány) pótlása ügyekben rendkívüli nyitva tartást biztosít az alábbiak szerint:

2019. október 12. szombaton      8.00 órától 19.00 óráig

2019. október 13. vasárnap          7.00 órától 19.00 óráig

Az ügyfeleknek lehetőségük lesz az elkészült – szavazáshoz szükséges –okmányok (állandó, illetve ideiglenes személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártya formátumú vezetői engedély) átvételére, valamint a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya) pótlásának intézésére.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a személyazonosító igazolvány kiadását kérelmező ügyfélnek a személyazonosságát igazolnia szükséges.

Ideiglenes személyazonosító igazolvány annak az állandó személyazonosító igazolványra jogosult személynek adható ki, aki nem rendelkezik érvényes, személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvánnyal. Ha az ügyfél a kérelem benyújtását megelőző évben rendelkezett érvényes okmánnyal, akkor az igazoláshoz ezt felhasználhatja. Amennyiben viszont a kérelem benyújtását megelőző évben sem rendelkezett ilyen okmánnyal, a személyazonosságát egyéb módon szükséges igazolnia, így különösen születési anyakönyvi kivonattal és a névviselés megállapítására alkalmas, magyar hatóság által kiállított házassági anyakönyvi kivonattal.

 

 

Helyi Választási Iroda

';