"Magyar Értékek, Hungarikumok"

"Magyar Értékek, Hungarikumok" címmel nyílt kiállítás augusztus 22.-én a Téglási Városi Könyvtár és Kulturális Központban. A tárlat egy sorozat második alkalmaként, hungarikumaink közül idén a tokaji bort kiemelve, a tarcali Gróf Degenfeld Szőlőbirtokot és Pincészetet mutatta be.


 

A megnyitó ünnepségen Czibere Béla polgármester köszöntötte a megjelenteket, 

 

 

majd Korompainé Mocsnik Marianna muzeológus előadásával a szőlő és bor kultúrtörténetébe kalauzolta a téma iránt érdeklődőket.

 

 

Tóth Máté birtokigazgatótól a szőlőbirtok kezdeteiről, jelenéről, ill. jövőbeni terveikről beszélt, nagy szakértelemmel mutatva be muzeális, valamint jelenlegi portfóliójukat képező boraikat.

 

 

A tarcali szőlőbirtokról származó finom borokat a közönség valamennyi tagja a helyszínen megkóstolhatta, a legszerencsésebbek pedig az előadást követő tombolasorsolás boldog nyerteseiként néhány palackot haza is vihettek.

 

      

 

A kellemes könyvtári esemény a hajdúnánási Hajdú Bokréta Hagyományőrző Csoport nótacsokrával fejeződött be, a szakmai napra meghívottak pedig a programot a téglási Degenfeld-Schomburg Kastély látogatásával, majd a pincében zajló, szintén tarcali borokat bemutató estével folytathatták. 

 

    

 

A nap méltó zárásként a kastélykertben került megrendezésre a Hajdúnánási Naná Színház „Üvegvirág” című szabadtéri színházi előadása, melyre a rendezvények támogatói, és szervezői mindenkit ingyenesen és nagy szeretettel vártak.

Főtámogató: Téglás Város Önkormányzata
További támogatók: Tarcali Degenfeld Pincészet, Téglási Degenfeld-Schomburg Kastély (Hydroexport Keviép Kft.), Turáni Sólyom Hagyományőrző Egyesület, Téglás Bek Pál Kertberátkör Egyesület, Téglási Városi Könyvtár és Kulturális Központ.

A „Magyar Értékek, Hungarikumok” című tárlat 2019. szeptember 13-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási rendjében.

 

További képek a rendezvényről!

';