Európai Parlamenti Képviselők választása

Nyitva tartanak a kormányablakok és az okmányirodák az európai parlamenti választások előtt


2019. május 25-én (szombaton) és május 26-án (vasárnap) is fogadják ügyfeleiket a kormányablakok és az okmányirodák a szavazáson való részvétel lehetőségének biztosítása érdekében 

A szavazáson való részvétel feltétele, hogy a választópolgár érvényes okmánnyal igazolja személyazonosságát, és lakcímét vagy személyi azonosítóját. Ezért országosan 2019. május 25-én 8.00-14.00 óra között, illetve május 26-án 6 órától 19 óráig tartanak nyitva a kormányablakok és az okmányirodák. Hajdú-Bihar megyében is valamennyi kormányablakban és okmányirodában a fenti időpontokban intézhetik majd a választópolgárok a személyazonosság igazolásával kapcsolatos ügyeiket. Az ügyfeleknek lehetőségük lesz az elkészült személyazonosításra alkalmas okmányok (állandó, illetve ideiglenes személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártya formátumú vezetői engedély) átvételére, valamint a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány pótlásának intézésére.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a személyazonosító igazolvány kiadását kérelmező ügyfélnek a személyazonosságát igazolnia szükséges. 

Ideiglenes személyazonosító igazolvány annak az állandó személyazonosító igazolványra jogosult személynek adható ki, aki nem rendelkezik érvényes, személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvánnyal. Ha az ügyfél a kérelem benyújtását megelőző évben rendelkezett érvényes okmánnyal, akkor az igazoláshoz ezt felhasználhatja. Amennyiben viszont a kérelem benyújtását megelőző évben sem rendelkezett ilyen okmánnyal, a személyazonosságát egyéb módon szükséges igazolnia, így különösen születési anyakönyvi kivonattal és a névviselés megállapítására alkalmas, magyar hatóság által kiállított házassági anyakönyvi kivonattal.

 

SZAVAZÓKÖRÖK:

 

 

';