A Magyar kultúra napja

2019 január 21.-én, a Városi Mozi színháztermében került megrendezésre a Magyar kultúra napja alkalmából szervezett városi ünnepség


Téglás Város Önkormányzata, valamint a kulturális területen tevékenykedő közművelődési és könyvtári munkatársak ismét egy olyan eseményre invitálták a közönséget, amelyen a település polgáraival együtt, méltó módon tiszteletek a Magyar Kultúra Napja, illetve a színvonalas kulturális tevékenységükért városi elismerésben részesülők szakmai elhivatottsága előtt.

Czibere Béla polgármester ünnepi köszöntője a Himnusz születésnapjától eltelt időszakot áttekintve magyarságunk jelképein keresztül helyi büszkeségeinkig vezetett, hangsúlyozva a Téglásról elszármazott tehetségek szerepét és fontosságát az egyetemes magyar kultúrában.

Méltatta a közművelődési és könyvtári területen dolgozók tevékenységét, megköszönte lelkiismeretes munkájukat, és kifejezte reményét, hogy azt a jövőben is ugyanilyen magas színvonalon végzik majd.
Ezt követően a Kulturális és Művészeti Díjak átadására került sor, melynek keretében Tompa Tibor Csabáné közművelődési főtanácsos ismertette Téglás Város Képviselő-testületének határozatát, miszerint kiemelkedő és példaértékű kulturális tevékenységéért az elismerést 2019-ben Tóth Imréné óvodapedagógus, valamint Gonda Zoltán képzőművész kapta.

A díjazottaknak a település nevében Czibere Béla polgármester és dr. Gál György jegyző fejezte ki köszönetét.

             


Az est további részében a közönség a településről elszármazott Gubás Gabi, Jászai Mari-díjas színművész, valamint Pálfy Zsolt, Fonogram-díjas zenész és előadó „Szívedbe ha újra beengednél” című zenés-irodalmi műsorát láthatta.

 

 


A díjazottaknak szívből gratulálunk, a fellépő művészeknek pedig hálásan köszönjük a magyar irodalom legszebb verseiből és zenei örökzöldekből összeállított színházi élményt.

                                                       

                                                                                                                                                           A Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény munkatársai

 

A rendezvényről készült képek itt megtekinthetők!

 

 

';