Karácsonyi ünnepség a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat meghitt karácsonyi ünnepségre invitálta 2018. december 18-án a gyerekeket.


A rendezvény keretében Czibere Béla polgármester, Bognár Benjamin újfehértói baptista ifjúsági lelkész és Sőrésné Oláh Ágnes intézményezető mondta el ünnepi gondolatait a gyerekeknek, majd sor került a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciójában és a Családsegítő Szolgálat Láthatatlan angyal akciójában összegyűjtött ajándékok átadására, a gyerekek nagy örömére. Az ünnepség kézműves foglalkozással indult, és karácsonyi beigli és tea kínálással zárult, ezzel szebbé téve sok téglási kisgyerek ünnepvárását.

A Karácsony már időtlen idők óta a szeretet ünnepe, a boldogság, a meghittség napja. A Karácsony mindent és mindenkit megváltoztat. Jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra, visszatérünk azokhoz az értékekhez, amelyek a hétköznapok rohanásában időnként a háttérbe szorulnak. Jobban figyelünk családunkra, barátainkra, embertársainkra. Az ünnepi készülődés izgalma csodálatos, azonban ezen az ünnepen mégis a szereteten van a fő hangsúly, azokon a meghitt pillanatokon, melyeket szeretteinkkel együtt tölthetünk el. Néha egy szóval, egy mosollyal, egy érintéssel sokkal többet tudunk kifejezni, mintha drága ajándékokkal halmoznánk el egymást. Sok ember nem tudja, mi hiányzik az életéből, pedig ez nem más, mint az igaz szeretet. Az igazi ünnephez, és az egész életünkhöz nem kell más, csak az, hogy szeretni, tisztelni tudjuk egymást. Kell, hogy legyen közöttünk egy kapocs és ez nem más, mint a szeretet.

Mindannyiunknak kívánom, hogy Karácsony elmúltával ne veszítsük el az emberségünket, a másik iránti tiszteletünket, szeretetünket. Vigyük magunkkal Karácsony igazi üzenetét és építkezzünk értékeinkből a hétköznapokban is. Kívánom mindenkinek, hogy a Karácsony – akár egyedül, akár szeretteik körében ünnepelnek – segítsen bennünket testi, lelki és szellemi feltöltődéshez.

';