Együtt tenni jó!

A Téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény szervezésében 2018. december 14.-ének estéjén ismét a Városi Moziban került sor a Téglási Teátristák előadására, mint az év téglási kulturális rendezvényeinek sorát hagyományosan és méltó módon záró kulturális eseményre. 

Szintén ez az alkalom szolgáltatott apropót a színjátszóink tevékenységére épülő „Cselekvő közösségek – Aktív közösségi szerepvállalás” című országos projekt helyi záró eseményére, a téglási közösségi életről készült kisfilm nyilvános vetítésére.
Czibere Béla polgármester köszöntőjében a projekthez kapcsolódva kiemelte a jól működő kisközösségek létrehozásának és működtetésének fontosságát, melyekre településünkön hosszú évek óta büszkék lehetünk.


                   


Németi Katalin intézményvezető elmondta, a projektben az immár 12 éve működő Téglási Teátristák csoportja, ill. bemutatásra szánt előadása, a „Meghalsz, banya!” című vidám népi játék képezte az alapot, annak népies világához kreáltak megvalósítókként kísérő programokat (könyvtári és múzeumi foglalkozásokat, kézműves bemutatókat, színházi próbákat, stb.) és jutottak el az elmúlt egy évben, fokozatosan haladva a darab előadásáig.


                      

 

A minden évben egy-egy új produkciót bemutató kis közösségtől ismét csodálatos, pénzben nem mérhető karácsonyi ajándékokat kaptunk: nevetést, örömet, kikapcsolódást, felhőtlen pillanatokat, és sok-sok szeretetet.


 


A színjátszók produkcióját megköszönve Czibere Béla polgármester ünnepélyesen átnyújtotta Sáreczki Gyula művészeti vezetőnek a hivatalos Tanúsítványt a csoport Helyi Értéktárba történő felvételéről, valamint működésük további támogatása céljából, Téglás város köszönete jeléül az est teljes bevételét.


 


A szervezők utólag is köszönetüket fejezik ki valamennyi közreműködőnek, minden vendégnek és boldog karácsonyi ünnepeket, sikerekben gazdag új esztendőt kívánnak.
 

A Városi Könyvtár munkatársai

További képek a rendezvényről

';