Kistéglási kirándulás

A Szüreti hagyományok két Tégláson című projekt keretében kárpátaljai testvértelepülésünkön, Kistégláson jártunk.


2018. szeptember 29-én autóbuszos kiránduláson vettünk részt az ukrajnai Tégláson.  Kárpátaljai testvér településünk, Kistéglás szüreti hagyományőrző napján vettünk részt. A 42 fős téglási csoportot Chebliné Kocsis Erzsébet alpolgármester asszony vezette. Nagyon nagy szeretettel és kedvességgel fogadtak minket vendéglátóink, a falu vezetősége: Jurij Szika polgármester úr, Tóthné Csuha Alica jegyző asszony, a képviselőtestület tagjai, az óvoda és kultúrház munkatársai és a lakosság egyaránt.

Délelőtt megismerkedhettünk Téglás és Szürte épített örökségével, majd kirándulást tettünk a kettévágott faluhoz, Kisszelmencre.

Délután a jó hangulatú szüreti felvonulás részesei voltunk, traktorral utazva vagy gyalogosan csatlakozhattunk a menethez. A gyerekek hagyományőrző előadását a falu lakossága vendéglátással viszonozta, s minket is szívesen kínáltak. A programokat színesítette Csobán János, aki fergeteges ostorcsergetéssel vívta ki a gyerekek és felnőttek ámulatát, és felemelő érzés volt átélni, hogy az Ezüst Alkony Népdalkör szüreti dalcsokrának előadásához a kistéglási gyerekek is bekapcsolódtak.

A napot a művészeti csoportok  fellépése, közös éneklés és táncházi mulatság zárta.

Nagyon jól éreztük magunkat! Gratulálunk a rendezvény megvalósításához Jurij Szika polgámester úrnak, és munkatársainak,s Ignácz Máriának, a Kultúrház igazgatójának! Köszönjük, hogy ilyen csodálatos élménnyel ajándékoztak meg minket!

A program a Bethlen Gábor alap támogatásával valósult meg.

 

 

 

    

 

';