X. Gulyásfsztivál

Kicsit próbálkozott ugyan, de szerencsére nem tudott győzni az eső a X. Gulyásfesztivál közönsége fölött, akik kora reggeltől késő estig megőrizték derűs kedvüket a rendezvényen.


Nemcsak a finom gulyásételek, de az összetartó közösségek és a jó programok is gondoskodtak arról, hogy az idén is remek hangulatban teljen a már hagyománnyá vált téglási Gulyásfesztivál.
A rendezvény idén két napossá bővült, a szeptember 7-én megtartott Szüreti hagyományok két Tégláson című konferenciával vette kezdetét, s szeptember 8-án folytatódott a főzőversennyel, családi és gyermekprogramokkal, szüreti felvonulással és a néphagyományok felelevenítését szolgáló színpadi produkciókkal, melyekben segítségünkre voltak a kárpátaljai Téglási Kultúrház művészeti csoportjai, valamint a fantasztikus Csipkés Népi Együttes.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Tasó László országgyűlési képviselő és Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke is, akik fővédnökként elmondták, hogy nagy örömükre szolgál ismét ezen a jó hangulatú gasztronómiai fesztiválon köszönteni a megjelent szép számú közösséget.
A programkínálatból nem maradhatott el Marcsi Mama konyhájának ételkóstolója, az Óvoda és Bölcsőde és Családsegítő Szolgálat játszóudvara, a népi játszótér, a könyvtár kézműves kirakodóvására és értéktár kiállítása, a Téglási Teátristák fotózkodója és egy különleges népi játék kiállítás sem.
A szekerezni vágyóknak Balogh Bence mutatta be a települést szüreti fogatával, a játékos kedvűeket pedig Hajdu kvíz és tombolasorsolás várta, melynek fődíjait az Eurointernet Kft és Téglás Város Önkormányzata ajánlotta fel.
Óriási bográcsban főtt a téglási gulyás, melyből közel 800 adag került kimérésre, köszönet a főző csapatnak: Szilágyi Ferencnek, Ferenc Józsefnek, Rós Lajosnak, Szabó Bélának, Szabó Lászlónak, Zoárd Bálintnak, Vass Lajosnak és Suhaj Ferencnek!
Nagy sikerrel zajlott a Házi ízek versenye, mely idén már ötödik alkalommal került megrendezésre a Bárczay Anna Városi Óvoda munkatársainak szervezésében.
A gulyásfőző verseny és a Házi ízek versenye zsűritagságát a hirtelen lezúduló eső sem tudta eltántorítani az étkek méltatásától és az eredmények kihirdetésétől, így különösen nagy köszönettel tartozunk Pataky Péter, Molnár Zsolt és Zacsik Tibor séfeknek valamint Gara Gyula cukrászmesternek, Árva Istvánné Katikának és Sápi Gézáné Ancikának! A győzteseknek gratulálunk, de biztosak vagyunk benne, hogy minden nevező fantasztikusan ízletes ételeket és sütiket készített!
A hagyományok mellett a XXI. századi vigasságokat is kipróbálhatták a résztvevők a Vidámparkban, de láthattuk a LESZ Dance kitűnő produkcióit és a téglási zumbás lányok lendületes bemutatóját is.
A közönség jó hangulatáról a Kuckó Művésztanya, a Hajdúböszörményi Ütősegyüttes, a Lángoló Csigák Tűzzsonglőrcsapat és Polgár Peti mulatós-humorista gondoskodott, majd az est zárásaként fergeteges koncertet adott a megjelenteknek a Balkán Fanatik.
A fesztivál a jubileumi alkalomra készített, szép tűzijátékkal zárult.
Köszönjük Önöknek, hogy velünk tartottak!
A közreműködőknek, segítőknek, támogatóknak, tombolafelajánlást tevőknek hálás szívvel köszönjük a segítséget!

Közreműködtek:

Bek Pál Kertbarátkör
Hajdú Hagyományőrző Lovas Klub
Hajdúhadházi Rendőrkapitányság
II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és AMI
Kiss Sándorné
közösségi szolgálatot végző diákok
Marcsi Mama Konyhája
Némeczki Zoltán és munkatársai
Nyugattól Keletre Egyesület
Polgármesteri Hivatal munkatársai
Radnóczi Ferenc Kertbarátkör
Szociális Gondozási Központ Téglási Telephelye
Téglás Város Polgárőr Szervezete
Téglási Bölcsőde- Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat
Téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény
Városi Konyha
Védőnői Szolgálat

Ad Astra Pirotechnika 
Kissné Tőkés Ibolya
Maya Fotó
Sándor és Nagy Hangtechnika

A program a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

         

';