Európai Mobilitási Hét

Ebben az évben is csatlakozott településünk az Európai Mobilitási Hét programsorozatához. Az egy hetes kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés környezetkímélő, alternatív módozatainak hasznosságára.


A program idei jelmondata: „Mix and move!” témája a közlekedési multimodalitás.
Tégláson elsősorban a kerékpáros kultúra a propagálása került az események középpontjába, hiszen a „kerékpáros városnézés”, a „bringás uzsonna” és a „kerékpárral a munkába” akciók minden évben nagyon népszerűek. Idén már a bölcsődés korosztály is bekapcsolódott a programba, ők kismotoros felvonulással, az ovisok pedig a közlekedési tanpályán mutathatták be ügyességüket. A szépkorúak sem maradtak ki a programból, közlekedési vetélkedőn mérték össze tudásukat. 
A környezetünk zölddé tétele érdekében a Nyugattól Keletre Egyesület idén 4 fával gazdagította a város főutcáját, melyet önkéntesek segítségével ültettek el. 
Az autómentes napon a Polgárőség tagjai müzliszelettel jutalmazták mindazokat, akik gépjárműveiket kerékpárra cserélték.
Az iskolások közlekedési vetélkedőkön, beszélgetéseken és a kampány jelmondatához fűződő aszfaltrajz-készítéssel kapcsolódtak a programhoz.
A program rendkívül népszerű Tégláson is; nagyon jó kezdeményezés, hiszen úgy gondoljuk, mindenféleképpen fontos felhívni az emberek figyelmét a környezetbarát, tudatos közlekedésre. 

 

     

';