VIII. Táncgála

A gálán a DFDC immár 40 tagot számláló csoportjai: az utánpótlásként 2018-ban indított Manó csoport, a Show tánc kategória-, valamint a Junior korosztály színvonalas produkciókkal mutatkoztak be.


A téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény, és a DFDC Tánccsoport valamennyi tagja nevében immár nyolcadik alkalommal köszöntötte a Táncgála közönségét Németi Katalin intézményvezető.

 

 

Az évek során hagyománnyá vált rendezvény a könyvtár és Téglás Város Önkormányzata által már megalakulása óta támogatott tánccsoport számára egy olyan esemény, amelyen megmutathatják folyamatosan fejlődő tánctudásukat, új koreográfiáikat, versenygyőztes produkcióikat.

 

 

A gálán a DFDC immár 40 tagot számláló csoportjai: az utánpótlásként 2018-ban indított Manó csoport, a Show tánc kategória-, valamint a Junior korosztály színvonalas produkciókkal mutatkoztak be.

 

    

 

A vendégelőadók, a Faver Dance Team, valamint a Valcer Táncstúdió kiváló táncosai által bemutatott lenyűgöző koreográfiák bepillantást engedtek a versenytáncok, ill. a balett-elemekkel ötvözött show tánc különleges műfajába.

 

  

 

Az esemény végén Németi Katalin intézményvezető két elismeréssel is megköszönte a DFDC eddigi tevékenységét:
A Kulturális Örökség területén, a modern tánckultúrát közvetítő példaértékű tevékenységéért a Települési Értéktár Bizottság, ill. Téglás Város Önkormányzatának döntése alapján a DFDC Tánccsoport felvételt nyert a Települési Értéktárba.

 

 

A Téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet a „Cselekvő Közösségek” országos projektben való együttműködése keretében a könyvtár jogosítványa között szerepel olyan személyek kijelölése és díjazása, akiket érdemesnek tart „Az Év Közösségépítője” címre.
2018-ban az intézmény erre az elismerésre, kimagasló közösségépítő tevékenységük elismeréseként két személyt terjesztett fel, a DFDC Tánccsoport két vezetőjét, Sütő Dávidot és Szabó Dánielt.

 

  

 

A fenti elismerések mellett külön köszönetünket fejezzük ki Nádasdi Évának, aki, amellett, hogy a csapat táncosainak egyik kiválósága, összefogja, irányítja, tanítja a legkisebb korcsoporthoz tartozó utánpótlás-csoportot, a Manó formációt.

A meglepetések sorát a csapat tagjai folytatták, akik hálájuk és szeretetük jeléül összeállítottak egy videó filmet a csoportvezetők részére, melyet a közönség az esemény megható zárásaként tekinthetett meg (a videó a képek között megtekinthető).

Végül a két vezető köszönetet mondott a táncosoknak, a közreműködő hozzátartozóknak, a könyvtár munkatársainak, valamint a gálát konferáló Keserű Tamás dj., rádiós-műsorvezetőnek.

 

 

Az elismerésekhez és a VIII. Táncgála produkcióihoz szívből gratulálunk, további munkájukhoz sok sikert kívánunk!

 

A Városi Könyvtár munkatársai

 

Képek a rendezvényről

';