Gyermeknap Tégláson

Ragyogó napsütés, vidám gyerekarcok és önfeledt pillanatok jellemezték az idei gyermeknapot.


A Sportpályára látogató gyerekeket és családokat Czibere Béla polgármester köszöntötte, és a sportversenyeken részt vevő gyerekeket, családokat az Önkormányzat nevében édességgel jutalmazta.

A rendezvény a gyermekek érdekeinek, jókedvének és jólétének fontossága mellett  az öko-tudatosság és környezetvédelem jelentőségét is hangsúlyozta. Fontos, hogy gyermekeink már kicsi korukban megtanulják, hogy a jövőnket jelentősen meghatározza, mennyire törődünk Földünk és környezetünk védelmével. Ennek jegyében zajlottak a téglási gyermeknap programelemei.

Gubás Gabi és mesezenekara a Puff Ancsi egy napja című biomesével örvendeztette meg a gyerekeket. A hajdúböszörményi Zöld Kör Egyesület Öko-játszóházat, a Téglási Bölcsőde, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai újrahasznosító kézműves foglalkozással várták az érdeklődőket.

Nagy sikere volt a kismotoros felvonulásnak és a családi sportvetélkedőnek, melyet Sallainé Nagy Zsuzsa tanítónő szervezett, de nem maradtak üresen az elektromos kismotorok és az ugrálóvárak sem.

A nagyobbak sem unatkoztak, hiszen őket a Nyugattól Keletre Egyesület just dance- és csocsóversenyre invitálta.

Nagyon örülünk, hogy ilyen sok gyerek és család vett részt a gyermeknapi rendezvényen, hiszen a 2018-as Családok éve apropóján arra is szerettük volna a figyelmet ráirányítani, hogy az igazi közösségek a családdal kezdődnek, és ha a családok jól érzik magukat, az nagyban hozzájárul a település megtartó erejéhez, és összetartó, erős közösségé formálódásához.

 

';