Röpke pillanatok

címmel nyílt kiállítás Magyar Géza amatőr fotós alkotásaiból a Városi Könyvtárban. A Madarak és Fák Napja apropóján összeállított anyag Téglás környékének gazdag és színes madárvilágán keresztül mutatja be településünk természeti kincseit, honos értékeit.


A tárlatot és az alkotót Máthé András fotográfus, a Debreceni Fotóklub művészeti vezetője méltatta, felidézve saját, a szomszédos településről, Hajdúhadházról datálódó gyermekkori emlékeit, melyek a természet szeretetére, és annak megörökítésére inspirálták.

Hangsúlyozta, hogy Magyar Gézának a fotózás technikailag egyik legnehezebb témáját választva is sikerült tökéletesen megörökítenie a röpke pillanat különleges varázsát, melynek eredményeként a néző az alkotó szemével látva nem pusztán madarak képeit, hanem színeket, hangokat, illatokat érzékel, történetek részévé válik.

Ezt a hatást tették még különlegesebbé Hotzi Péter és Varga Miklós, iskolánk zenetanárai, akik üde, tavaszi dallamokkal hozták be a könyvtár falai közé a madárcsicsergést, a természetet.

Köszönjük az élményt az alkotónak és valamennyi közreműködőnek!

A tárlatot az érdeklődők 2018. augusztus 10-ig tekinthetik meg a könyvtár nyitvatartási rendjében.

                                                                                              Németi Katalin
                                                                                            intézményvezető

 

Képek a kiállítás megnyitóról

 

';