Kitüntetések és ünnepi műsor a Magyar Kultúra napja alkalmából

2018. január 23-án a Magyar Kultúra napja alkalmából szervezett ünnepségen került sor a 2018. évi Kulturális és művészeti díjak átadására. 


Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2018-ban Kulturális és Művészeti Díjat adományozott Dávidné Veress Eleonóra pedagógus és Kiss-Dankó Katalin óvodapedagógus részére kiemelkedő és példaértékű közművelődési tevékenységükért.A város közművelődési életében hosszú évek óta végzett aktivitásukat, lelkesedésüket és színvonalas munkájukat köszönte meg az Önkormányzat és a város lakossága nevében Czibere Béla polgármester és dr. Gál György jegyző. A díjak átadására a Magyar kultúra napja alkalmából szervezett városi ünnepség keretében került sor. A Városi Könyvtárban szervezett rendezvényen Németi Katalin intézményvezető köszöntő szavai után Czibere Béla polgármester mondott ünnepi beszédet, az életünket teljesen átható magyar kultúra jelentőségét kiemelve. Ezt követően került sor a díjak átadására. Az ünnepelteket Tompa Tiborné vezető főtanácsos méltatta. Czibere Béla polgármester megköszönte a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény és a Polgármesteri Hivatal közművelődési munkatársainak is a színvonalas kulturális munkát, hangsúlyozva a közösségi művelődés és kultúraápolás fontosságát a település közösségének életében. Pregitzer Fruzsina nyíregyházi színművésznő "Uram, nem látta Magyarországot?" című színvonalas irodalmi összeállítása méltó megkoszorúzása volt a Magyar kultúra napjának. Köszönjük a könyvtárnak a kitűnő szervezést, a megjelenteknek az érdeklődést!
A díjazottaknak szívből gratulálunk, további munkájukhoz sok sikert, egészséget, kitartást és el nem fogyó lelkesedést kívánunk!

';