Nemzetközi ifjúsági csereprogram

A  Nyugattól Keletre Egyesület 2017. július 15-24. között egy nemzetközi ifjúsági csereprogramot valósított meg Berettyóújfaluban Dreamjob Co. címmel, az Erasmus+ program keretein belül.


A program 10 napja alatt 5 ország csoportjának fiataljai (16-25 év), országonként 6 fő látogatott hazánkba, hogy új ismeretekkel, hasznos tapasztalatokkal gazdagodjanak, és nem utolsó sorban, hogy jól érezzék magukat.

Projektjük alaptémája a munka világába kalauzolta a továbbtanulás, karrierépítés, álláskeresés előtt álló fiatalokat. Kiderült, ki milyen munkakörben, munkahelyen, milyen munkakörülmények között, milyen munkatársakkal dolgozna szívesen, milyen elvárásokat támasztanak a fiatalok egy igazán jó munkahellyel szemben. Utánajártak, mit kell tenni a sikerért, hogy egy jó munkahelyen dolgozhassanak, milyen készségekkel és képességekkel kell felvértezniük magukat?

A program során látogatást tettek a fiatalok a debreceni FAG üzemében, ahol betekintést nyerhettek egy nagyvállalat működésébe is.

A projekt elsődleges munkamódszere a non-formális pedagógia volt. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a csapatmunkára, egymás elfogadására, egymás iránti toleranciára. A program során fejlődtek a fiatalok társas kompetenciái, különös tekintettel a szervezőkészségük, kreativitásuk.

';