Ajándék a kastélynak

A Bek Pál Kertbarátkör Egyesület 2017. október 9-én rendhagyó helyszínen, a téglási Degenfeld-Schomburg Kastélyban tartotta taggyűlését.


A helyszínválasztás apropóját egy különleges esemény adta, ugyanis Fejszés Imre, a kertbarátkör elnöke két értékes tárggyal ajándékozta meg a kastély tulajdonosi cégcsoportját. A vadászjelenetet ábrázoló domborkép és az antik falitükör feltehetően a Degenfeld család tulajdonában álltak, és a háború utáni államosítást követően kerültek el a kastélyból. Fejszés Imre a háza padlásán találta meg ezeket a – jelenleg restaurálásra szoruló - berendezési tárgyakat, melyeket példaértékű kezdeményező szándékkal ajánlott fel a kastély jelenlegi tulajdonosának.
A Degenfeld-Schomburg Kastély tulajdonosi cégcsoportját képviselő Miklóssy Máté ügyvezető örömmel fogadta az ajándékot, és hangsúlyozta, hogy számít a lakosság segítségre abban, hogy a kastély berendezési tárgyait a nemesi családtól származó eredeti elemek is gazdagíthassák. Nagyon fontos a jó kapcsolat a helyi lakosság, a városvezetés és a jelenlegi tulajdonosok között, hiszen Téglás egyik büszkesége a Helyi Értéktárban is szereplő Degenfeld-Schomburg Kastély, mely komoly műemléki és turisztikai vonzerővel bír.  
A Bek Pál Kertbarátkör, mely az építtető, földmérő Bek Pál nevét viseli, kimagasló példával jár elöl a kastély és a település együttműködését támogató  közösségi kezdeményezésben.

 

 

';