60 éves a Bárczay Anna Városi Óvoda

A Bárczay Anna Városi Óvoda 2017. szeptember 08-án ünnepelte az intézmény 60 éves évfordulóját.


Az óvoda XX. századi történetének új fejezete kezdődött el 1952-ben. Építésének tervrajzát a debreceni levéltári dokumentumok őrzik és bizonyítják. Ebben az évben került megalapításra a Hajdúsági Iparművek, Magyarország első háztartási gépgyára. Az ott dolgozók gyermekeinek elhelyezésére megoldást kellett keresni, a kornak megfelelő modern épületet kellett megépíteni. Az építkezés 1953-ban kezdődött el, és 1957-ben Tégláson a Kossuth u. 72/a szám alatt épült meg az új három csoportos óvoda, melyet a Hajdúsági Iparművek építtetett, folyamatosan bővül gyarapodott. Mára egy XXI. századi, 2010-ben épült új óvodaépület és egy részben felújított régi óvodai rész egységes épületegységébe jár 250 óvodás.

A jubileumi ünnepen Czibere Béla polgármester, Steffen Döttinger Affalterbach település polgármestere valamint Szabó Mónika óvodavezető ünnepi köszöntőit hallhatta közönség.
A műsorban az óvoda csibe és csicsergő csoportja gyermektáncot mutatott be. Az óvodapedagógus énekkar éneke és az ukrajnai Téglás falu Dominus kórusának dalai közvetítették az összetartozásunkat a múltunk megbecsülését, a jövő építését.
A 60. jubileumi ünnepen Szentpéteriné Zeller Edit nyugalmazott közművelődési főtanácsos ajánlásával ismerhette meg a közönség azt a könyvet, mely az óvoda történetét mutatja be 1845 óta.

A program rész volt az óvoda munkaközösségei által szervezett régi játékok kiállítása és a versenyként hirdetett virágkötészeti kiállítás is. Utóbbit Szabó Lilla művésztanár és
Ragyákné Danku Ágnes virágkötő zsűrizése egészítette ki.

Zárásként Czibere Béla polgármester, Steffen Döttinger Affalterbach település polgármestere közös jubileumi fát ültetett az óvoda díszkertjében. Az estét közös vacsorával, jó hangulatú beszélgetéssel zárták az óvoda dolgozói.

 

';