Városi Pedagógusnap

Téglás Város Önkormányzata és az általános iskola fenntartója, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ közösen szervezett pedagógusnapi ünnepségen köszöntötte a város pedagógusait.


Az ünnepség kezdetén a megjelentek a hagyomány szerint koszorút helyeztek el a kiemelkedő téglási tanító, Újlaky István emléktáblájánál, emlékezve a hajdanvolt pedagógusokra és egyúttal tisztelegve az örökükbe lépő jelenkori pedagógusok munkája előtt.Ezután az általános iskola ebédlőjében folytatódott az ünnepség, melyen Czibere Béla polgármester és Szász Veronika, a Baptista Szeretetszolgálat területi oktatási igazgatója mondott köszönetet a pedagógusoknak áldozatos és fáradhatatlan lelkesedéssel folytatott oktató-nevelő tevékenységükért. Az ünnepi műsorban Rezesné Szász Mária, a Szülői Szervezet elnöke és szervezeti tagok  felkészítésével összeállított szép irodalmi-zenei összeállítással, a zeneovis gyerekek Kiss-Dankó Katalin óvodapedagógus vezetésével kedves néptáncműsorral köszönték meg óvónők, tanítóik, tanáraik és az őket segítő dolgozók munkáját.

Téglás Város Önkormányzata minden évben ezen a napon díjakat adományoz azoknak a pedagógusoknak, akik szakmai felkészültségükkel, eredményeikkel kiemelkedően végzik munkájukat  a közoktatás terén.

2017-ben a Képviselő-testület pedagógiai díjat adományozott Gerhardt Veronika óvodapedagógus, Szabóné Pénzeli Erzsébet pedagógus és Kovácsné Lőrincz Judit intézményegység-vezető részére magas színvonalon végzett szakmai munkájuk, elkötelezettségük és a település érdekében folytatott pedagógiai és kulturális tevékenységük alapján.

';