20 éves a téglási Pedagógus Énekkar

Nívós rendezvényt tartott a 20. születésnapját ünneplő téglási Pedagógus Énekkar.


A Varga Miklós karnagy vezetésével működő csoport sok-sok hazai és nemzetközi fellépést, díjat és elismerést tudhat magáénak. Szilágyiné Bodnár Erzsébet iskolaigazgató méltatta az énekkart, majd Czibere Béla polgármester mondta el beszédében, hogy a település rendkívül büszke a kórusra, mely mindig örömmel vesz részt a városi rendezvényeken, és a Téglási Települési Értéktár részét képezi.
A Városi Moziban megtartott születésnapi rendezvényen a Pedagógus Énekkar mellett vendégként fellépett a Hajdúnánási Maklády Lajos Városi Énekkar valamint a helyi általános iskola zeneművészeti tanszakán végzett tanítványok, Papp-Manzák Krisztina hegedűművész és Kántor Ábel zongorista. 
Az ünnepség a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolában folytatódott tovább, ahol a szintén 20. születésnapját ünneplő Baptista Szeretetszolgálat vándorkiállítását tekinthették meg az érdeklődők. A megnyitó Hotzi Péter művésztanár fuvolajátékával kezdődött. Szász Veronika területi oktatási igazgató a szeretet, az egymásra figyelés és a segítő szándék elsődlegességéről beszélt. Szenczi Sándor, a szeretetszolgálat elnöke pedig egy fantasztikus születésnapi ajándékkal lepte meg az iskolát: a Szolgálat nevében egy mikrobusszal ajándékozta meg az intézményt.

 

';