A téglási "Doktor Zsivágó"- Fejszés Attilánál jártunk

Életre szóló élményben volt része annak a lelkes téglási csapatnak, akik január 21-én több száz kilométeres útra vállalkoztak, hogy még aznap délután láthassák a Győri Nemzeti Színház egyik legnagyobb tehetségét, Fejszés Attilát, a "Doktor Zsivágó" című musical főszerepében.


A Városi Könyvtár által szervezett kirándulást a színházkedvelők nemcsak a rendkívüli közép-európai ősbemutató eseménye miatt tették meg, hanem mert a fiatal színész Téglás szülötte, aki örömmel és szeretettel fogadta az érkező barátokat, hozzátartozókat.

Fejszés Attila személyesen várta a csoportot, és az előadás előtti lázas készülődés közepette is minden régi ismerősnek jutott egy mosoly, egy ölelés.

Sőt, abban a megtiszteltetésben részesülhettünk, hogy a művészbejárón keresztül a színpadra lépve Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója köszöntette a messziről érkezőket.

Czibere Béla, Téglás város polgármestere mindnyájunk nevében megköszönte a szívélyes fogadtatást, és a rendkívüli lehetőséget, melynek során a kulisszák mögé is betekinthettünk, gratulált az eddigi erdményes munkához, további sikeres előadásokat kívánt a társulat vezetőjének, illetve valamennyi tagjának.

A színpadbejárás után a csoport elfoglalta a helyét a nézőtéren, és felcsendültek a musical dallamai.

A színpadon ott állt az ország egyik legtehetségesebb fiatal színész-énekese, aki téglásiként az alföldi kisvárosból a győri színház világot jelentő deszkáin, a világirodalom főszerepéig jutott.

Aki teltházról teltházra egy álmot váltott valóra és bizonyította, hogy akarattal, szorgalommal és kitartással  minden lehetséges.

Az előadás végén természetes volt a címszereplő Fejszés Attilának, a darab valamennyi színészének és minden közreműködőjének szóló elismerő tapsvihar, akiknek köszönhetően katartikus színházi élményben volt részünk.

Csak remélni merjük, hogy ebből a fergeteges éljenzésből a mi "Fejszénk" kihallotta a büszkeségtől dagadó keblű téglásiak tapsát, és a nézőtér sötétjében is látta az örömtől könnyes szemeket.

Este 7-kor már kezdődött a következő előadása, de Ő még sminkben és színpadi ruhában, a címszerep minden átszellemülése, izgalma ellenére is kijött hozzánk az induló buszhoz elbúcsúzni. Ölelt, üdvözölt mindenkit, üzent az itthon maradottaknak, köszönte, hogy elmentünk megnézni, ilyen messzire.

Szemernyi fáradságot sem éreztünk, amikor buszunkkal a város esti forgatagából az autópályára kanyarodtunk.

Hiszen, Neki hála tele voltunk sokáig tartó útravalóval: élményekkel, örömmel, és sok-sok szeretettel.

 

Drága Attila!

Immár Téglásról üzenjük, hogy szerencsésen hazaértünk. Mi köszönjük, hogy ott lehettünk, hogy mindennek részesei voltunk.

Németi Katalin intézményvezető

(Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény)

A színházlátogatásról készült képek itt megtekinthetők!

';