"A téglási utca ligetes..."

Az elmúlt év nyarán az Idősek Klubjának tagjai Zimán Ferenc önkormányzati képviselő vezetésével Átány községben vendégeskedtek. A szívélyes fogadtatás és a tartalmas mindenre kiterjedő települési bemutató maradandó élményekhez juttatta a téglási csapat tagjait.Éreztük, hogy „új barátság született”!


Invitálásunkra 2016. június 14-én 16 fős delegáció látogatott városunkba Átányból. Vendégül láttuk Gönczi Mihály Polgármester Urat, Végh János alpolgármestert, Ötvös Károly, Jámbor Dénes önkormányzati képviselő urakat és az Idősek klubjának tagjait.

A programot Czibere Béla Polgármester Úr tartalmas városbemutatója indította, majd a téglási Idősek Klubjának tagjai rövid műsorral köszöntötték a vendégeket. Ellátogattunk a Bárczai Anna Városi Óvodába, ahol a gyerekek és az óvónénik kedves köszöntővel fogadtak bennünket. Ebéd után a helytörténeti kiállítást és a grafikai kiállítást tekintettük meg Szentpéteriné Zeller Edit és Pánya Kitti vezetésével. Innen a református templomot kerestük fel, ahol Papp László az egyház gondnoka tartott rövid ismertetőt. A Dégenfeld kastélyt Tompa Tiborné kulturális főtanácsos asszony vezetésével csodálhattuk meg. Ellátogattunk még a közmunka program keretében megmunkált földekre és a fóliasátrakhoz, ahol a szakmai tapasztalatcserét Szegedi Attila önkormányzati képviselő és Némeczki Zoltán segítették.

A napot a Bowling pályán játékkal és közös nótázással zártuk. Köszönöm a vendéglátásban közreműködőknek a munkáját. Őszintén remélem, hogy olyan kellemes emlékekkel és élményekkel bocsátottuk el vendégeinket, mint amelyeket mi is őrzünk a náluk tett látogatásunkról.

 

                                                         Chebliné Kocsis Erzsébet

                                                    HHMIT Szoc. Gond. Központ

                                                                     vezető  

 

 

 

';