Elszármazottak baráti találkozója

Második ízben találkoztak Tégláson az elszármazottak, akik a Polgármesteri Hivatal tanácstermében gyűltek össze egy kis nosztalgiázásra, baráti beszélgetésre. 


Az ország minden szegletéből érkeztek vendégek, akik meghatódva emlékeztek vissza Tégláson eltöltött éveikre, a szülővárosukhoz fűződő kapcsolatukra. A meglepetés ünnepi műsor dalai előbb könnyeket, majd boldog mosolyt varázsoltak az arcokra, hiszen a település egykor nagyon nagy sikerekkel és nagy népszerűséggel bíró énekesnője, Vargáné Deák Klári, a legendás téglási Red Flowers szólistája örvendeztette meg a vendégeket dalaival, s Szabó Csaba gitárzenéjével kísérve meg is énekeltette a közönséget.

Ezt követően ellátogattak a vendégek a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Batista Általános Iskola és AMI alsó tagozatos telephelyére, ahol Majoros Lászlóné igazgatóhelyettes  asszony kedves kalauzolása mellett  kipróbálhatták a legmodernebb  iskolai eszközök egyikét, az interaktív táblát is. Ezután a helyi értéktár részét képező Városi Galériát látogatták meg, Gonda Zoltán festő- és grafikusművész állandó kiállításának megtekintésére, ahol a művész úr fogadta a vendégeket és mutatta be alkotásait.

A kellemes városnéző séta után egy kis vendéglátás zárta a napot, melynek résztvevői és szervezői is pozitív élményekkel feltöltődve búcsúztak egymástól, s máris készülnek a következő találkozóra.

';