25. jubileumi városnap

A színpompás májusfák nemcsak a szerelmet hirdetik Tégláson május elsején, hanem a város napját is.  Kiemelt, jubileumi ünnepnap volt 2016-ban a városnap, hiszen önálló várossá válásunknak 25. jubileumi évfordulóját ünnepeltük.


Ez a nap az összefogásról szólt, hiszen a Polgármesteri Hivatal munkatársai mellett a város intézményei, civil szervezetei is segítették a rendezvény lebonyolítását.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Tasó László államtitkár úr, aki egy gazdag ajándékcsomaggal érkezett, melyet a jubileumi játék résztvevői számára ajánlott fel.

A város ezen a napon önállóvá válását ünnepli, de a Hajdúhadházzal való jó barátság megmaradt, Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere is ellátogatott a téglási városnapra, s egy csodaszép hollóházi vázát, a Hajdúhadházi Önkormányzat ajándékát adta át Czibere Béla polgármester és  Téglás városa számára.

Az időjárás is kedvezett a résztvevőknek, így napsütéses reggeli tornával indult a Városi Sportpályán megrendezett események sora, melyen ismét Sallainé Nagy Zsuzsa pedagógus mozgatta meg a közönséget. Közel százan rajtoltak  a Trapp-Party-n. A nagy hagyománnyal rendelkező futóverseny óvodástól senior korosztályig idén is nagyon sok téglásit és környékbelit megmozgatott.

A délelőtt további részében Tompeti és Barátai vidám, interaktív koncertjén a nemcsak a gyerekek, de szüleik is együtt énekeltek az előadókkal.

A Nyugattól Keletre Egyesület Kincskereső játékra invitálta a vendégeket.

A Bárczay Anna Városi Óvoda munkatársai arcfestéssel, kézműves foglalkozással, a Családsegítő és Gyermekjóléti Intézmény dolgozói lufihajtogatással várták a gyerekeket.

Nagy érdeklődés övezte a Szociális Gondozási Központ munkatársai jóvoltából megrendezett palacsintasütő versenyt. Olyan hamar elfogytak a kóstolásra kínált palacsinták, hogy az intézmény dolgozói a verseny után még 200 db-bal pótolták az adagot.

Sok embert vonzott a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény régi téglási fotókból összeállított kiállítása és a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és AMI retro-sátra.

A Szabó Imre TVSE-elnök által indított tizenegyesrúgó-bajnokságon közel 30 gyerek és felnőtt indult.

Az Ikarus 311-esen nosztalgia-utazáson vehettek részt az érdeklődők, és a veterán autók, motorok felvonulását is nagy érdeklődés kísérte.

 

Aki megéhezett, megkóstolhatta a települési értéktárba is bekerült téglási kolostorost, és a városi konyha által sütött pogácsát is.

Az ünnepi műsor a Helyőrségi Zenekar térzenéjével kezdődött. Czibere Béla polgármester úr ünnepi köszöntője után városi kitüntetések átadására került sor. Az Önkormányzat „Téglás Városért” kitüntetést adományozott Fejszés Imrének és Szilágyi Ferencnek városunk fejlődéséért, az itt élő emberekért végzett önzetlen tevékenységükért.

A Képviselő-testület „Téglásért díszoklevél” kitüntetésben részesítette Kovács Lajosné pénzügyi irodavezetőt kiemelkedő és példaértékű szakmai munkájáért.

Csorba Lászlóné településünkön végzett lelkiismeretes, áldozatos védőnői munkájáért „Egészségügyi és Szociális ellátásért” díjban részesült.

Az Önkormányzat „Sport díj” elismerést adományozott Törő András súlyemelőnek és a TVSE Kézilabda Szakosztályának példaértékű sport tevékenységéért.

A díjátadás után táncos produkciók szórakoztatták a közönséget. Szerencsére Tégláson szép számmal működnek tánccsoportok, így sok-sok téglási gyereket és fiatalt láthattunk a színpadon. Fellépett az iskola Ördögmotolla néptánccsoportja, a Lesz Dance TSE, az óvoda zeneovis csoportja, az általános iskola balett szakköre és a DFDC, akik mindannyian visszatérő vendégei rendezvényeinknek. Idén először állt a színpadra a hajdúböszörményi székhelyű  Black Time Tánciskola hip-hop táncosaival.

A Polgármesteri Hivatal munkatársai „25 év – 25 ajándék” címmel helytörténeti totóra invitálták a játszani és nyerni vágyókat. A játék fődíját az Önkormányzat ajánlotta fel, s Tasó László államtitkár úr is hozzájárult az ajándékok számának gyarapításához.  A többi díjat pedig helyi vállalkozók biztosították. Több mint ezer szelvény érkezett a gyűjtőládába, s a 800 hibátlan megfejtő között sorsolták ki a 25+2 nyertest, akik értékes ajándékokkal gazdagodhattak.

Látványos programelem volt, amikor a késő délutáni órákban száz darab, kívánság-cédulákat rejtő színes lufi szállt a magasba.

A kora esti időszakban sem unatkozhatott a közönség.

A fiatalokat a Szegedi Trial Csoport extrém kerékpáros show-ja nyűgözte le, a Súlyemelő Szakosztály által megrendezett versenyen pedig kiderült, ki Téglás legerősebb embere, de a Hajdúhadház-Téglás öregfiúk labdarúgó mérkőzés sem maradhatott el.

Megtelt a nézőtér a Bikini Együttes érkezésére, akik szenzációs koncerttel ajándékozták meg a 25. születésnapját ünneplő városunkat.

A koncertet a város napja tiszteletére rendezett látványos tűzijáték követte, majd a Slack Zenekar lépett a színpadra, hogy a tőlük megszokott színvonalas módon szórakoztassák a közönséget.

Sokszínű, jó hangulatú rendezvény volt a 25. jubileumi városnap, köszönjük, hogy együtt ünnepeltek velünk!

 

 

';