Magyar Kultúra Napja

Téglás több évtizedes hagyományát folytatva a Magyar Kultúra Napjának városi ünnepsége 2016. január 22.-én a könyvtár falai között került megrendezésre.


Egy olyan helyszínen, amely országszerte valamennyi településen az egyik legemblematikusabb bástyája, temploma, szellemi örökségünknek, összetartó ereje, otthona közösségünknek.

 

 

Czibere Béla polgármester ünnepi köszöntőjében, a Himnusz születésnapján e közösség gazdag kulturális életéről beszélt, amely az idei esztendőben, a település várossá válásának 25. évfordulóján még nagyobb odafigyelést, különös hangsúlyt kap majd. A Magyar Kultúra Napja a jubileum tervezett rendezvényeinek szép kezdetét, színvonalas nyitányát is jelenti.

Ezt követően a Kulturális és Művészeti díj átadására került sor, melynek keretében dr. Gál György jegyző ismertette Téglás Város Képviselő-testületének határozati javaslatát, miszerint kiemelkedő és példaértékű közművelődési tevékenységéért az elismerést 2016-ban a Téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény kollektívája veheti át. A település a díjjal köszönetét fejezte ki azoknak a könyvtárosoknak és közművelődési szakembereknek, akik évtizedek óta ápolják, gazdagítják a helyi közösség szellemi örökségét, kulturális értékeit.

   

A kitüntetetteket Tompa Tibor Csabáné közművelődési főtanácsos méltatta, az okleveleket Czibere Béla polgármester, és dr. Gál György jegyző adta át.

A díjátadó ceremóniát követően emléklappal nyilvánította ki köszönetét a város a Polgármesteri Hivatal kulturális területen dolgozó munkatársainak. 

Az est további részében a jelenlévők „Mi marad meg?” címmel Gyuris Tibor színművész és Olajos Gábor gitárművész zenés irodalmi műsorát tekinthették meg.

 

 

 

 

';