Ezüstcsengő és Advent

December 12-én tartottuk meg a város főterén Ezüstcsengő és Advent elnevezésű rendezvényünket, melyen közreműködtek a város intézményei és a Bek Pál Kertbarátkör Egyesület.


A Vaga Banda gólyalábasok a gyerekeket szórakoztatták műsorukkal, majd a római katolikus ovis gyerekek műsora következett. A Református Egyházközség képviseletében Sigér Dóra és Szatmári Éva szavalt el egy-egy szép költeményt, majd G. Orosz Piroska néni énekelt és mondta el saját verseit a közönségnek. Molnár Aranka József Attila Betlehemi királyok című versének megzenésített változatával szerzett örömet a hallgatóságnak. Az iskolai drámacsoport tagjai Horváth Judit pedagógus vezetésével kedves műsorral mutatkoztak be a megjelenteknek. Az Újfehértói Fúvosok ünnepi, szép muzsikája messzire hangzott,. A polgármesteri köszöntő után az Ezüst Alkony Népdalkör tagjai emlékeztek vissza hajdanvolt karácsonyokra. Őket Kiss Zoltán követte a színpadon, aki nagyon szép dalokkal örvendeztette meg hallgatóit. Őt a Téglási Teátristák követték, majd a Sárkánylányok Tűzzsonglőr produkciója melengette fel a fázós közönséget.
A Családsegítő Szolgálat Láthatatlan angyalai a rászorulók számára hoztak adományokat, a Polgármesteri Hivatal munkatársai a jelenlévő kisgyerekeket ajándékozták meg testvérvárosunk, Affalterbach által küldött játékokkal,a Bárczay Anna Városi Óvoda munkatársai pedig az igen népszerű Ovi-cukival örvendeztették meg a lakosságot, a Városi Könyvtár kézműves foglalkozással várta a gyerekeket.
A jó hangulathoz természetesen hozzájárult a Bek Pál Kertbarátkör forralt bora és a forró tea, valamint a Szegedi Attila képviselő úr által felajánlott sült tök is, amit a Városi Konyha munkatársai készítettek, és a Polgármesteri Hivatal munkatársai szolgáltak fel,
Köszönjük a Városi Polgárőr Szervezetnek, hogy biztosította a rendezvény zavartalan lebonyolítását!

 

Képek a Galéria menüben!

 

';