Tuncsik József közönségtalálkozó a könyvtárban

A Téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény idén 3. alkalommal rendezte meg annak a rendezvény sorozatnak legújabb délutánját, mellyel célunk a településről elszármazott, kiemelkedő és példaértékű tehetségeink felkeresése, meghívása egy tartalmas beszélgetésre, szép találkozásra.


A Báthory, valamint azt követően a nemrégiben nálunk vendégeskedő Ujlaky család olyan szülötteink, akikre elsősorban humán területen szerzett érdemeik miatt voltunk, vagyunk büszkék. Legutóbb egy teljesen más terület, a sport, azon belül is évtizedekig a cselgáncs nemzetközi élvonalában küzdő, majd edzőként is eredményesen tevékenykedő, rendkívüli személyiséget hívtunk, vártunk „haza”.

 

Megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat Tuncsik József olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, akinek, bár gyermekként sodorta távol Téglástól az élet, máig figyelemmel kísérjük sorsát, tiszteljük a sport iránti elkötelezettségét, és büszkék vagyunk sikereire.

Mert sikerekből akad bőven: az A-kategóriás versenyek első, második, harmadik helyezéseitől, az ötszörös magyar bajnokságon, európai és világranglista vezetéseken át, az 1976-os kijevi Európa-bajnokságig, valamint a pálya csúcsát jelentő montreali olimpia harmadik helyezéséig.

Tuncsik József beszélgető partnerének, a régi barátnak, Magyar Gézának mesélt az útról, amely a nehéz kezdetektől a dobogó legfelső fokáig, és a megérdemelt győzelmekig vezetett.

A sportoló ma szakosztályt vezet, dzsúdó iskolája van, és a törökbálinti Zöld Sziget Állatmenhely alapítójaként kóbor állatokon segít.

És miközben szerinte ő egyszerűen „csak” teszi a dolgát, generációknak mutatott és mutat példát szerénységből, kitartásból, becsületből, emberi nagyságból. 

Jelenlétében Buzánszki Jenő, a Nemzet Sportolója, negyvenkilencszeres válogatott focista szavai keltek életre „Ha néha egy kicsit nagynak látszunk, akkor az azért van, mert óriások mellett állunk”.

Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen óriás mellett állhattunk, és hogy ennek a felemelő találkozásnak szervezői, részesei lehettünk.

 

Németi Katalin intézményvezető

 

Még több kép: https://picasaweb.google.com/115120935277279979092/TuncsikJozsefKozonsegtalalkozo?feat=embedwebsite

 

';