Ezüstcsengő

Az ünnepek után beindultak a dolgos hétköznapok. De ne feledkezzünk meg arról a sok jó programról, melyen közösen vehettünk részt az adventi időszakban!


Ezüstcsengő

December 8-án városunk főterére gyűltünk össze adventi ünneplésre, szeretetteli, közös időtöltésre.

Czibere Béla polgármester megnyitója után a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat sportprogramokkal, játékos feladatokkal tornáztatta meg a gyerekeket. A Mikulás élen járt a gyakorlatok bemutatásában. A Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat adventi játékkal, a Bárczay Anna Városi Óvoda ovi-cukival, a helyi és környékbei kézművesek és kereskedők adventi termékekkel várták a közönséget. A II. Rákóczi F. Magyar-Angol Két Tan. Ny. Baptista Ált. Isk. és AMI 4. osztályosai ajándék- és hópehelytánccal, a 3.a osztály táncosai pedig gyertyafényes tánccal tették meghitté az ünnepet. 
Közösen díszítettük fel a város karácsonyfáját, melyet Szilágyi Sándor ajándékozott erre a célra. A díszítés alapját az újonnan megalakult újrahasznosító kézműves szakkör díszei szolgáltatták, melyhez a lakosság szívesen társult othonról hozott díszekkel.
A Mikulás egész nap szívesen fogadta a kisgyermekeket, majd a nap végén a tombolasorsolásban is segédkezett.
A Bek Pál Kertbarátkör finom forralt borral, pirítóssal, a Polgármesteri Hivatal és a Városi Konyha forró teával ajándékozta meg a résztvevőket.
Kellemes időben, nagyon jó hangulatban, baráti légkörben töltöttük az idei Ezütcsengő délutánját, hiszen semmi nincs egy kis településen, fontosabb, mint egymás megbecsülése, és az összetartás, mellyel egy-egy ilyen rendezvényt meg tudunk szervezni, és hogy senki ne érezze magát magányosnak advent idején.

Köszönjük mindenkinek, aki segítette a rendezvény lebonyolítását!

  • Téglás Város Önkormányzata
  • Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat (Mikulástorna)
  • Polgármesteri Hivatal munkatársai, Némeczki Zoltán és munkatársai
  • A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai (adventi naptár játék, Mikulásház)
  • A Városi Könyvtár munkatársai, Magyar Béla hangtechnikus
  • Városi Konyha (forró tea)
  • Bek Pál Kertbarátkör (forralt bor, pirítós)
  • Újrahasznosító kézműves szakkör, Tóth Imréné vezető és a szakkör tagjai (fenyőfa feldíszítése)
  • Bárczay Anna Városi Óvoda (ovicuki)
  • II. Rákóczi F- M-A. Két T.Ny. Bapt. Ált. Isk és Ami 3. a és 4. osztályosai
  • Sallainé Nagy Zsuzsa (rendezvényszervező, toborzó munkatárs)
  • Kolompár László, aki kiválóan alakította a Mikulást
  • A Városi Polgárőr Szervezet tagjai
  • Szilágyi Sándor, a fenyőfa felajánlója
  • kézművesek, árusok

Minden jelenlévő, aki örömét lelte abban, hogy együtt tölthettünk egy tartalmas adventi délután!

 

Meghalsz, banya!

December 14-én a Téglási Teátristák kiváló előadásán szórakozhatott a közönség, mely alkalommal bepillantást nyertünk a Teátristák és koordinátoruk, a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény kulisszatitkaiba, az Együtt tenni jó! kisfilm megtekintésével.

 

Adventi műsor a Kastélyban

December 7-én a Bárczay Anna Városi Óvoda szervezett adventi ünnepséget a Degenfeld-Schomburg Kastélyban, egykori óvodásai produkcióinak felvonultatásával tették széppé az ünnepi ráhangolódást, és egyben lezárták az óvoda 60. éves jubileumának ünnepi időszakát is. Ez alkalomból került sor az óvoda névadója, Bárczay Anna portréjának bemutatására is.

 

Helyi ízek szeretettel

A Hajdúsági Hagyományőrző Lovas Klub ajándék-ebéd akciója ebben az évben is nagyon sok rászorulónak adott segítséget az adventi időszakban.

 

Mikulás a városban

December 6-án a város főterén, majd az óvodában és iskolában örvendeztette meg a Mikulás a gyerekeket, és sikerült itt tartanunk december 8-áig, hogy tornázzon egyet a kicsikkel, majd a Mikulásházban várja őket beszélgetésre, szaloncukor-osztásra. Kolompár László polgárőr elnöknek köszönhetjük mindezt. A Mikulás kuckóját pedig a Családsegítő Szolgálat munkatársai díszítették ünnepivé.

 

Adventi műsor az iskolában

December 12-én a II. Rákóczi Ferenc magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Ált. Isk. és AMI adott a közönségnek gyönyörű adventi műsort.

';