Téglási Betlehemes

Az Ezüst Alkony Népdalkör tisztelettel hívja Önöket "Téglási betlehemes" című bemutatójára, melynek jóvoltából hiteles elbeszélések szerint elevenednek fel a téglási betlehemes szokások.


Az előadás helyszínén, a Városi Moziban kerül felállításra a Bárczay Anna Városi Óvoda munkatársai által készített betlehemi jászol, melyet december 10-én, az Ezüstcsengőn is kiállítunk.  A hagyomány szerint a betlehemesek adományt kaptak a házigazdától. A szervezők most is számítanak a "vendéglátók", azaz a közönség adományára. Kérjük a kedves Téglási Lakosokat, lehetőségükhöz mérten járuljanak hozzá a szervezett gyűjtéshez. A befolyt összegből a kárpátaljai Téglás nevű település óvodásai részére szeretnénk ajándékot vásárolni. A Kistégláson tett látogatásunk alkalmával megtapasztaltuk, hogy nehéz körülményeik ellenére csodálatos összetartásban élnek a település lakói. A hagyományok ápolása, magyar gyökereikhez való ragaszkodásuk, kiváló színvonalon végzett kulturális tevékenységük  kivívta megbecsülésünket és tiszteletünket. Szíves vendéglátásukat megtapasztalhattuk a náluk tett látogatás során. Ugyanakkor azt is észleltük, hogy bizony, nagyon nehéz anyagi helyzetben élnek - így született meg Chebliné Kocsis Erzsébet alpolgármester asszony és Szabó Mónika képviselő asszony javaslatára a gyűjtés kezdeményezése, melyet a város vezetősége és a Képviselő-testület valamennyi tagja támogat. Kérjük Önöket is, hogy segítsék az adományozás sikerét!

Vegyenek részt minél többen a Téglási betlehemes műsorán,melynek segítségével igazán értékes ismeretekre tehetünk szert múltunkról, hagyományainkról. A Népdalkör tagjai nagy szeretettel várnak mindenkit! 

';