VIII. Gulyásfesztivál

  A Téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény idén is lelkes szervezője, közreműködője volt a VIII. Gulyásfesztivál eseményeinek.

  Az immár elmaradhatatlan hagyománnyá váló „Kézműves utca” a fesztivál főbejárata melletti útszakaszon kézműves termékek és vásári produkciók színes forgatagával várta látogatóit.

                

  A népi iparművészek színvonalas és gazdag kínálatában megtalálhatóak voltak a gyöngy-, fa-, drót-, és tűzzománc ékszerek, vert csipkék, kötött- ill. horgolt bábok, egyedi játékok, ízléses ajándéktárgyak, különleges házi lekvárok, kézi készítésű szappanok, fonott kosarak, vagy fazekas munkák.

                       

  Családok apraját-nagyját vonzotta a Mesekuckó előtti kis térre a reggel 10 órától induló gyermek programok első, „Vitéz László” című bábelőadása, melyet Urbánné Lantos Éva és Urbán István bábművészek tolmácsolásában élvezhettünk.

               

  Az ő bábos évtizedeiket, a gyermekek szórakoztatásáért, a mesék megismertetéséért folytatott tevékenységük alkotásait bemutató bábkiállítást szintén itt, valamint a Mesekuckóban, és annak udvarán egész nap láthatták az érdeklődők.

                   

  A délelőtt további részében régi ismerősünk, Szentirmai Péter „Peti bohóc” bűvész-show-ján, majd azt követően a minden gyermek kívánságát, kérését kielégítő lufi hajtogatásán tapsolhattunk.

           

  Állandó volt az érdeklődés a „Könyv-Turi” asztalánál is, ahol régi, gyermekkori könyv-kedvencekből, ma már alig található kuriózumokból válogathatott, vásárolhatott az olvasni szerető közönség.

         

  A Kézműves Utca minden évben közkedvelt vendégeként jelen lévő Masits István portréfestő asztalától a vállalkozó kedvű „modellek” életre szóló emlékkel, önmagukról vagy családjukról, barátaikról készült rajzával távozhattak. 

         

  Kora délután a Mesekuckó bábkiállítása adott otthont és biztosított színes, vidám környezetet az Arany Kezek Közhasznú Egyesület képviseletében, Vilmányi Nóra mese-pszichológiai gyermek foglalkozásának.

         

  Az esti, színpadi produkciók között ismét kiemelkedő volt a könyvtár által indított és 6. éve működtetett „DFDC” moderntánc csoport fellépése, akik Sütő Dávid és Szabó Dániel vezetésével minden alkalomra megújuló koreográfiával, profi show-műsorral gazdagították a nap eseményeit. Ezúton is gratulálunk sikeres eredményeikhez, szerepléseikhez, melyekkel jó hírét viszik városunknak, fiataljainknak.

        

A Városi Könyvtár munkatársai

További képek a rendezvényről

';