Irodák feladatai


Konyha


  1. Közétkeztetési feladatok ellátása:
  • a főző és tálalókonyhák előírások szerinti működtetése,
  • élelmiszer beszerzés és raktározás,
  • konyhai kiszolgáló és előkészítő tevékenység ellátása,
  • ételkiszállítás,
  • étkeztetés.
  1. Mosodai szolgáltatás.
  1. Városi rendezvények vendéglátói feladatainak ellátása.
  1. Az élelmezésvezető a főzőkonyha munkaszerződéssel foglalkoztatott vezető beosztású munkavállalója.

          Feladatai:

  • megteremti a konyhaüzemek zavartalan üzemeltetési és működési feltételeit,
  • biztosítja, beszerzi és nyilvántartja az üzemeltetéshez szükséges berendezéseket, eszközöket és felszereléseket,
  • gondoskodik a gépek, berendezések, edényzetek, valamint egyéb felszerelési tárgyak karbantartásáról, folyamatos pótlásáról, szükség esetén cseréjéről,
  • irányítja az élelmiszerek és a nyersanyagok beszerzését, ellenőrzi a számítógépes nyilvántartást, rendszeresen ellenőrzést tart az élelmezési üzem raktáraiban, a tisztaság és az élelmiszerek szavatossági idejének betartását, illetően,
  • irányítja a szakácsok munkáját, együttműködik az étkezést igénybe vevő intézmények vezetőivel,
  • ellenőrzi a napi ételminta eltevését és 48 órás megőrzését,
  • biztosítja a közétkeztetéssel kapcsolatos közegészségügyi szabályok betartását,
  • a konyhákban és a hozzá tartozó helyiségekben betartja az ÁNTSZ által előírt és a HACCP élelmiszer biztonsági rendszer által megkövetelt előírásokat.
';