Közösségek Hete– 2019. május 6-12.

 

A Városi Könyvtár idén harmadik alkalommal csatlakozott ahhoz az országos programsorozathoz, melynek középpontjában egy-egy kiemelkedően, példaértékűen működő helyi művészeti csoport áll.





Az önkéntességről, esélyegyenlőségről és a közösségekről szóló téglási események keretében az intézmény 2019-ben a DFDC Moderntánc Csoport tevékenységét mutatta be.


         


Az eredetileg szabadtérire tervezett „Érezd a ritmust!” című StreetDance-program az esős időjárás miatt ugyan a mozi nagytermébe kényszerült, ennek ellenére a mintegy 500 fiatalt számláló eseményen mindenki nagyon jól érezte magát.


          


A DFDC 9 órától az óvodásoknak, 10 órától az alsó tagozatos, 11 órától pedig a felső tagozatos gyermekeknek tartott élvezetes bemutatót…
          


…majd rövid bemelegítés után játékos koreográfiákat tanítva a limbo, és a makarena ritmusára mozgatta meg a résztvevőket.


                                


A táncos rendezvény másik helyszínén, a könyvtárban a fodrászkodni és sminkelni vágyók a Debreceni SZC Könnyűipari Szakiskolája szépészet ágazatának növendékeitől leshettek el szakmai fogásokat.


                  


 A május 10.-én megrendezett program másik kísérő eseménye az „Ilyenek voltunk, ilyenek lettünk” című fotókiállítás, mely a tánccsoport alakulásától a jelenig, mintegy 9 évet felölelve kíséri nyomon a DFDC mindennapjait, próbáit, fellépéseit, sikereit.


                


Az érdeklődők a fotókiállítást a Városi Könyvtárban május 17.-ig tekinthetik meg.

Köszönet együttműködő partnereinknek:

Bárczay Anna Városi Óvoda

Debreceni SZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája

DFDC Tánccsoport

II. Rákóczi F. Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Bapt. Ált. Isk. és Alapfokú Műv. Isk.

Téglás Város Önkormányzata

Téglás Város Polgárőr Szervezete

Téglási Lakásotthonok

A Téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény munkatársai

 

További képek a rendezvényről!

';