"Csepp a végtelenből"

„Csepp a végtelenből” címmel Ur Eleonóra batikfestő művész alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken a Téglási Városi Könyvtár és Közművelődési Intézményben.


A Szentendrén élő és alkotó, Európától Ázsiáig ismert és elismert művészt a kisváros lakói hazavárták, hiszen innen indult a batik készítés iránti vonzódása, a helyi általános iskola rajz szakkörében sajátítva el annak alapjait.
 

A tárlat tehát nem pusztán egy az intézmény számos színvonalas kiállítása közül, hanem a Tégláshoz  azóta is szorosan kötődő, szép emlékeket őrző ember hazatérése.
 

Ur Eleonóra számos nemzetközi művészeti kiállításon képviselte sikerrel hazánkat, itthoni tárlatait, ill. szentendrei galériáját jeles külföldi személyiségek, művészek, ill. művészetet kedvelők látogatják, mindezek mellett oktatja, tanítja a batikfestés rejtelmeit, miközben a batik őshazájába, Indonéziába rendszeresen visszajárva ő maga is folyamatosan tanulja a mesterség rejtelmeit.
 

A tárlatot Lőrinczné Erős Ilona a téglási iskola nyugalmazott pedagógusa, a művész volt rajztanára nyitotta meg, aki az iskolai évek, közös emlékek felidézésével tette még személyesebbé, és emlékezetesebbé az eseményt.
 

Az indonéz világot, ázsiai kultúrát megörökítő batik festmények egzotikus hangulatát Budai Krisztián ütőhangszeres előadóművész különleges zenéje varázsolta teljessé.
 

A kiállítás megtekinthető a városi könyvtár (Téglás, Kossuth u. 66.) nyitvatartási rendjében 2017. november 15.-ig.

További képek a kiállítás megnyitójáról itt megtekinthetők!

 

';