Tájékoztató a Képviselő-testület 2017. május 16-i üléséről

Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. május 16-án tartotta soron következő ülését a Polgármesteri Hivatalban.



•    A képviselők elfogadták Czibere Béla polgármester tájékoztatóját a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az elmúlt testületi ülés óta történt fontosabb intézkedésekről.
•    A képviselő-testület elfogadta a Polgármesteri Hivatal 2016. évi munkájáról, az ügyintézésről, a törvényesség helyzetéről szóló beszámolót. A képviselők megköszönték az átlátható, megérthető tájékoztatót, és a Hivatal dolgozóinak Téglás Város lakossága és Önkormányzata érdekében végzett tevékenységét.
•    Ezt követően került sor a Bárczay Anna Városi Óvoda 2017/2018. tanévi működési rendjének meghatározására, az alábbiak szerint:
    Nyitvatartás: hétfőtől-péntekig    530 órától 1700óráig, napi 11,5 óra, heti 57,5 óra.
    2017. szeptember - 2018. augusztus 31. között teljes óvodai nyitva tartási időben üzemel. A jelenleg irányadó jogszabályok szerint az ingyenes óvodai étkezést az a gyermek tudja nyári szünetben igénybe venni, aki az óvodai napközbeni ellátást igénybe veszi (jár óvodába). Mivel az intézmény nem tart zárva a nyári szünetben, a nyári szünidőben a gyermekétkeztetésre jogosult gyermekek az óvodában rendes óvodai szolgáltatás keretében tudják igénybe venni az ingyenes étkeztetést.
    A Nemzeti Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 83. § (2) bekezdés d) pontja szerint a Bárczay Anna Városi Óvodában a 2017/2018. tanévben indítható csoportok száma 10. 
    A csoportonként felvehető maximális gyereklétszám 28 fő.

•    A Képviselő-testület elfogadta a badacsonytomaji önkormányzati üdülő Üdülési szabályzatát, és úgy határozott, hogy a 2017. évben az üdülési díj emelése nem indokolt; az üdülési díjat bruttó 1500 Ft/éj/fő állapította meg.

•    A különfélék keretében a képviselők aktuális kérdésekről tájékozódtak.

•    Ezt követően a testület zárt üléssel folytatta munkáját.


                                                                                                    Dr. Gál György jegyző

';