"Halj meg és nagy leszel" - Földes László irodalmi estje Tégláson

Téglás Város Önkormányzata tisztelettel hívja Önöket 2016. október 23-ára, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepségre.


A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány az 1956-os emlékév keretében az 1956-os emlékbizottság megbízásából pályázatot hirdetett. A pályázaton Téglás Város Önkormányzata által elnyert támogatás jóvoltából kerül megvalósításra az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepi programunk, melyre szeretettel várjuk Önöket!

 

Földes László HOBO
Halj meg és nagy leszel


Zenés kálvária 14 stációval - Dalok, versek, vallomások, történetek  az utolsó hetven évből
„Itt, a színházban bevallhatok mindent, úgysem hiszi senki egy szavamat sem. Hogy utána könnyebb lesz? A fenét. A tapstól lesz könnyebb, hogy össze-vissza hazudhatok és megtapsolnak. Vagy igazat mondhatok? Nem hiszik el, de nem is kell, a lényeg az, hogy tapsoljanak… Ezért jó a színház. Itt minden lehetek, akár még önmagam is, úgy sem hiszik el. Akkor minek hazudjak? Az nem könnyű, munkaigényes dolog, ki kell találni mindent, aztán leírni, megtanulni és úgy csinálni, mintha...” – írja Hobo.
Az a Hobo, akit a Halj meg, és nagy leszel szerepében fognak látni, az egyik legőszintébb ember, akit valaha ismertem. Őszintesége megrendítő és bátorságot adó – mondja a rendező, Vidnyánszky Attila.

 

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

';