"Lovasíjász" Tégláson

Rendkívüli érdeklődés kísérte 2016. augusztus 25. (csütörtök) este a Téglási Városi Könyvtár által szervezett "Lovasíjász" című film vetítését, és az azt követő közönségtalálkozót a filmben szereplő Bodnár törzs tagjaival.


 

Az eseménnyel az intézmény az egész hétvégén át tartó "Városok közötti Íjászverseny" szervezőihez, a Turáni Sólyom Hagyományőrző Egyesület program-sorozatához csatlakozott, mely immár harmadik éve méltán tart számot országos ismertségre, elismertségre.

A film Kassai Lajos lovasíjász, íjkészítő és világrekorder péladértékű életét, követendő szellemiségét mutatja be, ugyanakkor, az Ő és segítőinek nagyszerű jellemén, tanításain keresztül minden generációnak útmutató, válasz a honnan-hová kérdéseire.

Az est második felében a Kassai-féle Lovasíjász Iskola képvislőiként a szervezők a debreceni Bodnár Törzs tagjaival invitálták a közönséget egy baráti beszélgetésre, mesélve a filmben való szereplésükről, valamint saját iskolájukról.

Köszönet a rendezvény támogatóinak: Téglás Város Önkormányzatának, a forgalmazó Anjou Lafayette-nek és Venczel Endrének, Bodnár István törzsfőnek, valamint a törzs tagjainak, a téglási Turáni Sólyom HE-nek és Szabó Csabának.

További képek a rendezvényről

 

 

';